nieuws

AH to go haakt in op herbruikbare beker

Formules 5875

AH to go haakt in op herbruikbare beker
© Sebastiaan Rozendaal

UTRECHT – AH to go doet mee aan een initiatief waarbij het gebruik van een herbruikbare beker wordt gestimuleerd.

Vanaf woensdag 10 oktober krijgen klanten van de formules Julia’s, AH to go en Railcatering €0,25 korting bij het bestellen van koffie, thee of warme chocolademelk wanneer ze een eigen herbruikbare beker meenemen.

Voorkomen van zwerfafval

‘Door het meebrengen van je eigen beker verminder je niet alleen afval, je voorkomt ook zwerfafval. Denk aan rondslingerende wegwerpbekers of losse plastic deksels op straat’, zegt Anita Wetterhahn-Reijnen, directeur Retail NS Stations. Bij steeds meer winkels op stations geldt een korting als je zelf een beker meeneemt. Onder andere Kiosk, StationsHuiskamer, Starbucks, Pret A Manger en LEON bieden al langer deze mogelijkheid. Wetterhahn: ‘Ik hoop en verwacht dat meer winkels zich aansluiten bij de kortingsactie. Hoe meer winkels meedoen, hoe groter de impact.’

Pop-up winkel

Op 10 oktober opent de pop-up winkel ‘Af van afval’ op station Utrecht Centraal. Tot en met 15 oktober zijn hier producten te koop die gemaakt zijn van gebruikt NS-materiaal. Om het gebruik van een eigen beker te stimuleren en bekender te maken onder reizigers, zijn er in de pop-up ook herbruikbare bekers te koop. Daarnaast worden reizigers via onder andere Facebook, op locatie via de deelnemende winkels en in de trein geïnformeerd over de korting. Jaarlijks bestellen consumenten op treinstations meer dan dertig miljoen warme dranken. Het meeste daarvan drinken ze uit wegwerpbekers.

Zie ook: Fotorepo: AH to go verkoopt friet langs snelweg

Reageer op dit artikel