nieuws

AH stopt versleveringen aan franchiser van Noort

Formules 11194

AH stopt versleveringen aan franchiser van Noort
Archieffoto: Distrifood

BERGHEM – Na het stoppen van kw-leveringen aan franchiser Gerrit van Noort levert AH nu ook geen vers meer.

Dat bevestigt woordvoerder Anoesjka Aspeslagh desgevraagd aan Distrifood. ‘Met een kw-boycot houd je de winkel nog redelijk vol, maar met het stoppen van vers loopt de winkel inderdaad snel leeg.’ Volgens Albert Heijn heeft conflict te maken met ‘afspraken tussen Albert Heijn en de franchiser die niet worden nagekomen.’ Aspeslagh: ‘Op deze basis kunnen wij niet langer leveren.’ De woordvoerder wil niet ingaan op de aard van het conflict en of dat puur financieel is, zoals het niet betalen van rekeningen. ‘Het is niet netjes om dit tot in detail in de pers te bespreken. Bovendien, de franchiser zal het vast anders zien.’

Albert Heijn zet uniek machtmiddel in

Het niet meer leveren aan een franchiser is een unieke situatie. Het is een machtsmiddel wat Zaandam nog nooit heeft ingezet. Het conflict met Van Noort loopt al langer. De franchiser beleefde de eerste leveringsstop aan zijn winkel vorig jaar. De partijen kwamen er toen onderling uit. Dat blijkt dus tijdelijk. AH wil niet bevestigen of er nu weer een gang naar de rechter komt. AH-franchiser Van Noort verwijst voor vragen naar Albert Heijn. Aspeslagh: ‘Wij zijn niet zijn woordvoerder, maar melden het hem wel netjes telkens als wij door de pers gebeld zijn.’ Van Noort tegenover Distrifood: ‘Wij hebben uw nummer genoteerd en bellen direct zodra er weer nieuws is.’

Lees ook: AH weer gestopt met leveringen

 

Reageer op dit artikel