nieuws

AH maakt deel uit van innovatie-stichting

Formules 819

AH maakt deel uit van innovatie-stichting

BUSSUM – Albert Heijn is één van de partijen achter de nieuwe stichting Dutchtainables.

De stichting maakt naar eigen zeggen zichtbaar welke Nederlandse innovatieve oplossingen op het gebied van water, voedsel, energie, smart cities & gezondheid wereldwijd het verschil maken. Naast Albert Heijn doen ook FrieslandCampina, Unilever, Aegon, Philips en Shell mee aan het initiatief.

Netwerk jonge professionals

De bedrijven zeggen de koppen bij elkaar te hebben gestoken om plannen te maken voor een innovatief en duurzaam Nederland. Zij verzamelden een netwerk van jonge professionals om mee te werken aan nieuwe innovatieve duurzame oplossingen.

Heft in eigen handen

‘Overtuigd van de toekomstvisie voor een innovatief en duurzaam Nederland én het feit dat wij de jonge generatie nodig hebben om onze ambitieuze doelen te realiseren, hebben we het heft in eigen handen genomen en Dutchtainables opgericht’, zegt Dutchtainable Wouter Zwagemakers. ‘Het is onze missie om een brede beweging te creëren van mensen – ondernemers, denkers en doeners – die weer trots zijn op de Nederlandse vindingrijkheid en geloven in ons vermogen om problemen op te lossen. Dit doen we onder andere met behulp van onze website, maar ook door samen te werken met bestaande platformen en initiatieven zoals de Innovation Expo en de One Young World Summit.’

Zie ook: AH: minder verpakkingen, meer recycling

Reageer op dit artikel