nieuws

‘75.000 mensen op wachtlijst Picnic’

Formules 11397

‘75.000 mensen op wachtlijst Picnic’

AMSTERDAM – Er staan momenteel zo’n 75.000 mensen op de wachtlijst bij onlinesupermarkt Picnic. Volgens het bedrijf gaat het ‘heel snel’ met het aantal klanten dat zich aanmeldt.

In een half jaar tijd kreeg Picnic er 40.000 klanten bij, meldt RTL-Z. Daardoor worden er nu 190.000 klanten in Nederland en 10.000 in Duitsland bediend door de app-only-supermarkt.

Tweede golf aanmelders

RTL citeert Ruben Vermijs, ‘happiness creator’ bij Picnic: ‘In het begin waren er early adopters en keken veel mensen de kat nog even uit de boom. Maar nu gaat het echt heel snel. In Utrecht zien we nu een tweede golf aanmelders.’ Het aantal aanmelders is dusdanig groot, dat er in Utrecht zo’n 5000 mensen op de wachtlijst staan. Dat is nog weinig in vergelijking met Den Haag (ruim 6000) en Amsterdam, waar meer dan 14.000 mensen zich hebben aangemeld maar nog niet kunnen bestellen bij Picnic.

‘Groei anders ingeschat’

De financiële tak van RTL vroeg retaildeskundige Kitty Koelemeijer om een reactie. Volgens haar is het geen schaarstetechniek die Picnic toepast, iets wat zij aanvankelijk wel dacht. ‘Ik denk dat ze de groei anders hadden ingeschat en dat het gewoon sneller gaat dan verwacht. Ze bouwen een heel goed merk, met goede service in goede timeslots. Maar zo’n wachttijd staat haaks op die belofte. Het wordt nu zaak dat ze snel uitbreiden.’ Vermijs geeft ook aan dat Picnic niet bewust de wachtlijst in stand houdt om een hype te creëren. ‘Zeker niet. We hebben geen businessmodel waarbij we geen klanten willen. Het is geen marketingtruc, we willen die klanten zo snel mogelijk bedienen.’

650 Picnic-wagentjes

Vermijs vertelt in het verhaal dat er momenteel 2000 mensen werken bij Picnic. Het wagenpark bestaat uit 650 elektrische autootjes, een half jaar geleden waren dat er 475. Volgens de ‘happiness creator’ geven de wachtlijsten soms ook een wat vertekend beeld. Een aanmelder kan in korte tijd ineens enkele duizenden plekken opschuiven, wanneer er een hub in de buurt wordt geopend.

Zie ook: Meer nieuws over Picnic

Reageer op dit artikel