nieuws

Van Tol vernieuwt Dagwinkel

Formules 1912

VREESWIJK – Van Tol heeft woensdag in Vreeswijk, een wijk van Nieuwegein, de eerste winkel van het nieuwste Dagwinkel-concept geopend. Meer nog dan voorheen, wil Van Tol zich opwerpen als de ‘oude kruidenier’.

Van Tol vernieuwt Dagwinkel

In de winkel is het vers prominenter naar voren gehaald, zegt commercieel directeur Michael van den Hurk. ‘Het is totaal anders dan we gewend zijn, echt zoals bij een oude kruidenier. Natuurlijk hebben we een assortiment dkw en diepvries, maar het onderscheid maken we met vers.’ Zo worden in de winkel verse noten gebrand, kaas gehakt en komen de vleeswaren ‘vers van het mes’.

Dagwinkel nummer 33

De vestiging in het Utrechtse Vreeswijk is Dagwinkel nummer 33. Van Tol zit momenteel nog midden in een operatie waar winkels van de formules Troefmarkt en Lekker Makkelijk worden omgebouwd naar Dagwinkel. Vreeswijk is geen onbekend terrein voor Van Tol. Tot begin dit jaar had ondernemer Bas van Meegen al ruim zes jaar een Dagwinkel in hetzelfde pand, maar zijn onderneming ging failliet. Rond het begin van de zomer werd bekend dat de Dagwinkel tot veler verrassing toch weer open zou gaan, dankzij Patrick Wortman en Peter Kattenberg, die samen ook al Dagwinkels hebben in Driebruggen en Nieuwerbrug aan den Rijn. Bij de opening van die laatste winkel sprak het jonge ondernemersduo al de ambitie uit om meer vestigingen te openen: ‘Als straks een derde winkel op onze weg komt, zeggen we zeker geen nee.’

Lees ook: Dagwinkel kijkt naar grotere oppervlaktes

Reageer op dit artikel