nieuws

Spar gaat volledig gerobotiseerd dc openen

Formules 2059

WAALWIJK – Spar neemt begin volgend jaar een volledig gerobotiseerd distributiecentrum in gebruik. De supermarktorganisatie brengt alle slow-movers in het assortiment onder in het nieuwe dc.

Spar gaat volledig gerobotiseerd dc openen

Spar is vermoedelijk de tweede supermarktorganisatie in Nederland die de beschikking krijgt over zo’n volautomatisch distributiecentrum. Albert Heijn neemt binnenkort een soortgelijk centrum in gebruik in Zaandam.

Spar zocht dringend extra ruimte

Spar was dringend op zoek naar extra ruimte vanwege de groei van het bedrijf, onder meer met 130 Express-vestigingen bij tankstations van Texaco. ‘Ons dc in Waalwijk is ooit gebouwd op 60 procent kw en 40 procent vers. Inmiddels is het echter bijna andersom, waardoor we al ruimtegebrek hadden. En dat was nog zonder die 130 Spar Express-winkels’, zegt topman John van den Ent in een interview met Distrifood.

Dc wordt overgenomen van Blokker-groep

Het nieuwe dc ligt naast het bestaande distributiecentrum van Spar in Waalwijk en werd 3 jaar geleden in gebruik genomen door Xenos, een keten van de Blokker-groep. Van den Ent: ‘Daarvan hebben we nu de inhoud gekocht, het pand huren we van HB Capital, de vastgoedtak van Blokker. Waarschijnlijk krijgen we volgende maand de sleutel, in maart willen we er van start gaan.’ Dit kan snel omdat Spar en Blokker dezelfde logistieke software gebruiken.

In Distrifood 37, die zaterdag 15-09 is verschenen, een uitgebreid interview met Spar-topman John van der Ent. Dit nummer is voor abonnees ook digitaal te lezen.

Reageer op dit artikel