nieuws

Poiesz geeft €143.869 aan Van der Weijden

Formules 1768

SNEEK – Supermarktketen Poiesz heeft een bedrag van €143.869,01 verzameld voor de Maarten van der Weijden Foundation. Zondag 2 september gaf Poiesz twee cheques aan de zwemmer.

Poiesz geeft €143.869 aan Van der Weijden

Het bedrag is opgehaald door twee activiteiten. De eerste cheque van meer dan €83.000 is een optelsom van sponsorgelden voor het meezwemmen met de Elfstedenzwemtocht van Van der Weijden. Het tweede bedrag is verzameld door klanten van Poiesz. Zij konden bij bepaalde aanbiedingen 9,5 cent extra betalen voor het goede doel en ze konden hun statiegeld doneren. Dat heeft in totaal ruim €60.000 opgeleverd.

Poiesz zwom zondag alsnog

Poiesz zei mee te doen aan de Elfstedenzwemtocht van Van der Weijden. Tijdens de zwemmarathon ging dat plan niet door vanwege slechte waterkwaliteit, maar de vijftig medewerkers en twintig klanten hebben afgelopen zondag alsnog de 500 of 2000 meter gezwommen voor het goede doel.

Feest ter ere van 95-jarig bestaan Poiesz

De uitreiking van de cheques vond plaats tijdens het Watersport & Spelfeest op het starteiland in het Sneerkermeer. Maarten van der Weijden nam het geld zelf in ontvangst. Het feest werd georganiseerd vanwege het 95-jarig bestaan van de supermarkt van het Noorden. 950 Poiesz-klanten waren aanwezig na deelname aan winacties.

Lees ook: Poiesz zwemt mee met Van der Weijden

Reageer op dit artikel