nieuws

Picnic opent in Rotterdam vijfde dc

Formules 8117

ROTTERDAM – Picnic opent op 17 oktober een nieuw distributiecentrum. Het vijfde dc van de app-only supermarkt komt op bedrijventerrein Rotterdam-Albrandswaard.

Picnic opent in Rotterdam vijfde dc

Picnic heeft momenteel al distributiecentra in Nijkerk, Utrecht, Diemen en Eindhoven. Vanuit het nieuwe dc in Rotterdam wordt straks de regio Rijnmond beleverd, laat Picnic weten.

Alleen dc Eindhoven is groter

Met 14.000 vierkante meter is de locatie in Rotterdam na Eindhoven het grootste distributiecentrum van de online supermarkt. ‘Om zo efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen is voor de plaatsen in de regio Rijnmond belevering vanuit Rotterdam-Albrandswaard ideaal’, aldus medeoprichter van Picnic Michiel Muller. De nieuwe locatie aan de Willem Barentszstraat 11 wordt momenteel verbouwd. Zo wordt onder meer een hypermoderne koel-vriescombinatie geïnstalleerd. Vanaf medio oktober is het distributiecentrum volledig operationeel.

DC Rotterdam elke dag opnieuw gevuld

‘We bezorgen op dit moment al in een behoorlijk aantal plaatsen in de regio Rijnmond, waaronder Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen’, vertelt Muller. ‘Het is mooi dat we de hubs in die plaatsen nu van heel dichtbij kunnen gaan bevoorraden.’ Picnic maakt naar eigen zeggen een einde aan voedselverspilling, omdat alleen díe levensmiddelen worden ingekocht die ook daadwerkelijk zijn besteld. ‘Dat betekent dat de voorraad aan het eind van de dag op is en het distributiecentrum elke ochtend opnieuw met vers aangeleverde producten wordt gevuld. Op die manier gaat er niets verloren’, licht Muller toe.

300 tot 500 nieuwe medewerkers gezocht

In het distributiecentrum worden zowel gekoelde als houdbare producten voor de klanten verzameld. Om ervoor te zorgen dat de logistiek ook op de Rotterdamse locatie zo optimaal mogelijk verloopt, is de websuper op zoek naar 300 tot 500 nieuwe krachten, die onder meer de bestellingen van klanten verzamelen en deze klaarmaken voor verzending naar de hubs. Picnic is deze medewerkers momenteel aan het werven.

Reageer op dit artikel