nieuws

Lidl houdt test met self-checkout kassa’s

Formules 1079

AMSTERDAM – Lidl houdt een pilot met self-checkout kassa’s in het filiaal aan het Bijlmerplein Amsterdam.

Lidl houdt test met self-checkout kassa’s
Lidl Bijlmerplein. Foto: Google Streetview

De kassa’s, naar verluidt staan er vijf stuks in het Lidl-filiaal, zijn vrijdag 20 september in gebruik genomen. Er werd direct druk gebruik van gemaakt, meldt Gérard van Beek van Network Team Leusden dat het systeem installeerde. ‘Vandaag (vrijdag, red.) gingen de deuren open en de klanten wisten vrij snel de weg naar de self-checkout kassa’s te vinden. Met de implementatie van deze nieuwe techniek krijgen de klanten meer afrekenpunten in de winkel, waardoor de rijen korter worden en de snelheid voor de klant om zijn boodschappen te doen vergroot wordt’, aldus Van Beek op Linkedin.

Kleine transacties

Het filiaal van Lidl aan het Bijlmerplein is omgeven door veel kantoren.  De winkel trekt daardoor veel klanten die kleine inkopen doen. ‘We zagen direct veel klanten die kleine bestedingen  deden’, meldt Van Beek desgevraagd. Klanten hadden ook geen uitleg nodig. ‘Ze wisten direct wat en hoe het werkte.’

Test in vier Lidl-filialen

De pilot met self-checkouts wordt zeker nog naar drie filialen uitgerold. Daarvan liggen er twee met in Amsterdam, de filialen aan het Buikslotermeerplein en de Hemonylaan en mogelijk een filiaal in Utrecht. In de Domstad zou het gaan om het filiaal aan het Smaragdplein. Naar verluidt loopt de pilot tot en met februari volgend jaar. Bij succes volgt een uitrol naar meer winkels.

Reageer op dit artikel