nieuws

Jumbo verruimt schap duurzame zuivel

Formules 2395

Jumbo verruimt schap duurzame zuivel

VEGHEL – Jumbo maakt vanaf begin 2019 meer schapruimte vrij voor duurzame melkproducten. Het gaat om zuivel van Jumbo-huismerk met een Beter Leven- of Planet Proof-keurmerk.

De duurzame zuivel verschijnt stapsgewijs in het schap, meldt de supermarktketen in een persbericht. Momenteel ligt er al biologische zuivel met 3 sterren Beter Leven-keurmerk in de supermarkten. De nieuwe producten hebben één ster van dat keurmerk. Olaf de Boer, inkoopdirecteur Jumbo: ‘Beter Leven heeft zich afgelopen jaren ruim en breed bewezen als leidraad voor consumenten die waarde hechten aan dierenwelzijn. We juichen het toe dat naast vlees, vleeswaren, snacks en eieren nu ook melkproducten een helder keurmerk krijgen.’

Twee keurmerken om in te spelen op klantbehoeften

Het keurmerk Planet Proof, eerder bekend onder de naam Milieukeur, gaat een stap verder en stelt aanvullende criteria aan dierenwelzijn. Ook weegt het Planet Proof-keurmerk andere duurzaamheidsaspecten mee, zoals biodiversiteit en klimaat. De Boer: ‘Beide keurmerken werken met criteria ten aanzien van dierenwelzijn, biodiversiteit, milieu en klimaat, maar er zijn ook accentverschillen. Door beide keurmerken te voeren, kunnen we blijven inspelen op de behoeften van de klant. De een vindt dierenwelzijn het belangrijkst, de ander juist zorg voor het milieu.’

Jumbo-ambitie: vanaf 2022 uitsluitend duurzaam

De keuze van Jumbo past in de eerder uitgesproken ambitie om vanaf 2022 uitsluitend duurzame melkproducten te verkopen. ‘De introductie van deze gecertificeerde melkproducten is een belangrijke vervolgstap om onze ambitie te kunnen realiseren. Als voorloper op het gebied van duurzame zuivel willen we zo onze intentie extra kracht bijzetten’, aldus De Boer.

Lees ook: AH legt verse koemelk in schappen

Reageer op dit artikel