nieuws

Fotorepo: Coop opent eerste omgebouwde Emté

Formules 3851

GILZE – Coop opende gisteravond, dinsdag 18 september, in Gilze de eerste naar de formule verbouwde winkel van de 51 overgenomen Emté-vestigingen.

Fotorepo: Coop opent eerste omgebouwde Emté

De Coop is met 1200 vierkante meter iets groter dan dat het Emté-filiaal was. Het pand, nog een Emté 2.0 van de vorige generatie, is volledig op de schop gegaan. ‘De winkel is ‘gebulldozerd’ en helemaal leeggehaald. We hebben een compleet nieuwe winkel neergezet’, zegt directeur winkeloperatie Maarten Ebben. Waarom de keuze om Gilze als eerste te verbouwen? ‘Dit is een winkel zoals we die graag willen indelen, qua vvo, vorm en parkeren.’

Live videoverbinding

Ebben stond tijdens de opening van het filiaal in directe videoverbinding met de overige directieleden van Coop. Die waren met leveranciers bijeen in Maarssen en konden zo live de opening volgen. Ebben raadde de leveranciers aan een kijkje te gaan nemen. ‘Hier zie je hoe wij investeren in onze winkels en het assortiment.’

Groter assortiment

Het assortiment is circa 25 procent groter dan voorheen bij Emté. Dat vertelde supermarktmanager Mario Marijnissen in zijn openingswoord aan de toegestroomde klanten. De assortimentsuitbreiding is voor een belangrijk deel ten goede gekomen aan A-merken. ‘Dat was echt een wens van de klanten.’

Ombouw op schema

Vandaag, woensdag 19 september, opende Coop in Ravenstein een tweede voormalig Emté-filiaal na een verbouwing. De ombouw van Emté naar Coop ligt op schema, liet Ebben desgevraagd weten. Tot en met week 50 worden 20 winkels omgebouwd. ‘Ons doel is om tussen Pasen en Pinksteren volgend jaar alle Emté-vestigingen te hebben verbouwd naar Coop.’

Maarten Ebben over de ombouwoperatie bij Coop:

Foto's

Reageer op dit artikel