nieuws

Emté-ondernemers stappen naar de rechter

Formules 8395

Emté-ondernemers stappen naar de rechter

DEN BOSCH – Verschillende Emté-ondernemers die geen trek hebben in een toekomst bij Coop of Jumbo zijn naar de rechter gestapt.

De rechtbank in Den Bosch was dinsdag het toneel van de zaak waarin drie partijen verzet hebben aangetekend tegen ‘de voorgenomen juridische splitsing van Sligro Food Group Nederland bv’. Dat bevestigt een woordvoerder van de rechtbank Oost-Brabant tegen Distrifood. Uit de informatie blijkt dat de Emté in Serooskerke van ondernemer André van der Hoofd één van de partijen is. De Zeeuwse Emté-winkel staat op de lijst supermarkten die wordt omgebouwd naar Coop. Van der Hoofd zelf wil momenteel niet dieper ingaan op de zaak. ‘Zolang er geen uitspraak is van de rechter, onthoud ik mij van commentaar.’

Partijen zeggen van niets te weten

Die uitspraak volgt volgens de woordvoerder van de rechtbank op 30 oktober. De zegsman meldt dat iemand namens Sligro Food Group Nederland een weerwoord heeft gegeven op het verhaal van de drie partijen. Sligro-woordvoerder Wilco Jansen zegt in een reactie niets te weten van een rechtszaak en volgens Jumbo-woordvoerder Claire Trügg is ook het consortium Jumbo en Coop geen partij in de zaak die onder de rechter is. Begin mei meldde Distrifood al dat een aantal Emté-ondernemers onderzocht of ze een overstap naar Plus konden afdwingen.

Eerste winkels zijn omgebouwd naar Coop en Jumbo

Vorige week heropenden de eerste Emté-winkels onder nieuwe vlag. Zo ging de Emté in Gilze open als Coop en had Nijmegen de primeur voor de eerste ombouw naar Jumbo. Beide ketens hebben een ambitieus ombouwplan. Binnen een jaar zullen vermoedelijk bijna alle Emté-vestigingen zijn omgebouwd. Emté werd eerder dit jaar overgedragen door Sligro Food Group aan het consortium van Coop en Jumbo. Daarmee komt straks een einde aan de geschiedenis van Emté, die teruggaat tot eind jaren veertig.

Lees ook: Emté: van Mechie tot Jumbo en Coop

Reageer op dit artikel