nieuws

Albert Heijn reageert op Hamsterbollies-ophef

Formules 9272

ZAANDAM – Albert Heijn zegt voortaan beter te moeten nadenken over welke materialen gebruikt worden bij spaaracties. De reactie komt na ophef over Hamsterbollies.

Albert Heijn reageert op Hamsterbollies-ophef

Dit zegt de supermarktketen tegen Nos.nl naar aanleiding van de ophef die de actie heeft opgeleverd. Op social media klagen mensen over de gratis speelballetjes met plastic korrels. De korrels zouden gevaarlijk zijn voor kinderen en huisdieren.

WNF en Greenpeace kritisch

Ook zijn mensen kritisch vanwege het duurzaamheidsaspect. Zo reageren Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds op de actie. Een woordvoerder van het WNF: ‘We betreuren het dat Albert Heijn onnodig plastic op de markt brengt. Het is wereldwijd een groeiend probleem en er zijn juist allerlei initiatieven om het gebruik van plastic terug te dringen.’ Volgens Greenpeace zou de keten ‘beter moeten weten’.

Albert Heijn maakte keuze voor plastic korrels bewust

Albert Heijn heeft begrip voor de klachten en zegt dat het duurzaamheidsaspect inderdaad onvoldoende aandacht heeft gekregen. ‘Met de kennis van nu zouden we op zoek zijn gegaan naar een beter alternatief met zo min mogelijk plastic’, aldus een woordvoerder. De keuze voor de plastic korrels was overigens wel bewust. ‘Duurzame alternatieven als rijst, hout of zand waren minder veilig. Bijvoorbeeld vanwege mogelijke bacteriegroei bij vochtigheid en warmte. We hebben testen gedaan en de bollies met plastic inhoud zijn veilig bevonden.’

Ook bij acties beter letten op materialen

De formule zegt verder juist bezig te zijn met het verminderen van het aantal plastic verpakkingen. Ook bij spaaracties moeten ze daar nu beter over nadenken. ‘Dit is een proces, al doende leren we.’ De actie met de Hamsterbollies begon vorige week maandag en stopt zondag. Bij besteding van €40 krijgen klanten gratis twee speelballetjes. In de winkel kunnen klanten de ballen nu weigeren. Bij een online bestelling is dit niet mogelijk.

Lees ook: AH rolt verkoop Oerei verder uit

Reageer op dit artikel