nieuws

Plus blijft strijden tegen Jan Linders in Mook

Formules 2426

Plus blijft strijden tegen Jan Linders in Mook

MOOK – De Mookse Plus-supermarkt is een handtekeningenactie begonnen tegen de komst van Jan Linders in het dorp. Inmiddels hebben 300 klanten van Wim Voet hun krabbel gezet.

De ‘symbolische’ actie moet duidelijk maken dat Mook geen behoefte heeft aan een tweede supermarkt, meldt de Gelderlander. Plus-ondernemer Wim Voet denkt niet dat de actie iets verandert aan de naderende komst van Jan Linders, maar kan zich voorstellen dat het voor de concurrent niet lekker voelt om al die handtekeningen te zien.

Bouw Jan Linders nog niet begonnen

De handtekeningen zijn naar Jan Linders gestuurd, en ook naar de projectontwikkelaar en de burgemeester, wethouders en gemeenteraad van Mook en Middelaar, aldus de krant. Wanneer de bouw van de nieuwe supermarkt van start gaat, is onduidelijk. In januari was in Distrifood te lezen dat Jan Linders in juli de deuren zou openen. Door bezwaren tegen vergunningsaanvragen, is de bouw vooralsnog niet begonnen.

Wim Voet eerder in strijd tegen komst discounter

Jan Linders is niet de eerste keten die onderdeel is van een supermarktruzie in het dorp. Plus-ondernemer Voet ging eerder al de strijd aan tegen de komst van een discounter. Die plannen gingen niet door, vanwege welstandsregels voor het ontwerp van het gebouw. Mook wilde niet de uitstraling accepteren die Aldi of Lidl wenste. In januari zei Voet tegen Distrifood dat een discounter dan toch een betere zet was geweest dan Jan Linders. ‘Een Aldi of Lidl zou in ieder geval nog aanvullend op ons assortiment zijn’, liet hij weten.

Reageer op dit artikel