nieuws

Poiesz lanceert Fries Monopoly

Formules 1928

LEEUWARDEN – De noordelijke supemarktketen Poiesz heeft een eigen versie van gezelschapsspel Monopoly gelanceerd: Monopoly Leeuwarden Fryslân 2018.

Poiesz lanceert Fries Monopoly
De uitreiking van het eerste Fries Monopoly. Foto: Poiesz

Het Fries Monopoly is sinds gisteren (maandag) te verkrijgen in alle zeventig vestiging van Poiesz, dat behalve in Friesland ook winkels in de provincies Flevoland, Overijssel en Groningen heeft.

Monopoly voor Leeuwarden als culturele hoofdstad

Poiesz Supermarkten brengt deze bijzondere editie uit ter viering van Leeuwarden als culturele hoofdstad van Europa. Spelers lopen over het bord via alle elf steden, en komen onder meer Skûtsjesilen en de Elfstedentocht tegen. ‘Van Fries Museum naar het Woudagemaal in Lemmer. Word eigenaar van de Oldehove in Leeuwarden of het Afsluitdijk Wadden Center. De bekende straten en pleinen uit de gemeente en provincie zijn verwerkt in het spel’, aldus Poiesz. ‘De speldoos, het bord, de Kans- en Algemeen Fondskaarten: het spel is geheel aangepast.’

Spel kost €49,95

Agnes Beeksma nam in de Poiesz supermarkt in de Leeuwarder wijk Aldlan het eerste spel in ontvangst, uit handen van Mr. Monopoly, de mascotte van het bordspel. Het spel is ontwikkeld in samenwerking met Identity Games en is exclusief verkrijgbaar bij Poiesz voor een bedrag van € 49,95. Met de aanschaf van het spel wordt tevens de stichting Vrienden van Talant ondersteund. Deze stichting vervult wensen van mensen met een verstandelijke beperking.

Reageer op dit artikel