nieuws

Opening Spar Express uitgesteld na protest

Formules 1592

APELDOORN – De beoogde opening van een vestiging van Spar Express/Subway bij een benzinestation in Apeldoorn  is afgeblazen toen na protesten van buurtbewoners bleek dat geen vergunning is aangevraagd.

Opening Spar Express uitgesteld na protest
Spar kondigde de opening van de vestiging op Facebook aan.

De gecombineerde shop van Spar en Subway zou op 17 augustus openen in een shop bij een benzinestation van Firezone aan de Edisonlaan in Apeldoorn. De belettering en signing waren al aangebracht. Nadat de gemeente exploitant EG-groep er op wees dat een vergunning dient te worden aangevraagd, is vooralsnog afgezien van opening, meldt Dagblad De Stentor.

Opening aangekondigd

Dat de ingreep van de gemeente een onverwachte spaak in het wiel was, blijkt op de Facebookpagina van de vestiging van Spar Express/Subway. Daarop werd 17 augustus ’s-ochtends om 7.00 uur gemeld dat de shop was geopend. ‘Hoera, vanaf vandaag zijn wij elke dag geopend! Zien we je snel?’

Buurtbewoners vrezen overlast

De omringende buurt ziet de komst van de Spar/Subway niet zitten. Buurtbewoners vrezen overlast, zoals zwerfvuil en hangjongeren, zegt buurtbewoonster Sarah Schuurman in de krant. Zij is namens de wijkbewoners zelfs een (online) petitie gestart tegen de komst van de shop die 17 keer is ondertekend.  Bovendien mogen volgens haar de winkels er volgens het bestemmingsplan helemaal niet komen.

‘Plannen onbekend’

Ton Celie, vicevoorzitter van de wijkraad Kerschoten zegt in de krant niet perse tegen de herontwikkeling van de shop te zijn maar vooralsnog geen mening te kunnen geven over de komst. Hij zegt in het duister te  tasten over de invulling, mede omdat geen vergunningsaanvraag is ingediend. ‘We weten niets eens precies wat de plannen zijn.’

Bestemmingsplan

Volgens gemeentewoordvoerder Toon Schuiling vragen Spar/Subway alsnog een vergunning aan. Pas dan wordt volgens hem duidelijk of de vestiging al dan niet strijdig is met het bestemmingsplan. Hij zegt dat de gemeente  in principe snel handelt als de aanvraag binnen is. ‘Ons streven is om dan binnen enkele weken met een oordeel te komen.’

Reageer op dit artikel