nieuws

Jumbo neemt Smulweb over

Formules 6081

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo neemt het voedings- en receptenplatform Smulweb over.

Jumbo neemt Smulweb over

Jumbo neemt alle activiteiten van Smulweb over, inclusief het magazine Smult. Naar verwachting wordt de transactie nog deze maand afgerond. Het bericht komt op dezelfde dag als de presentatie van Jumbo-cijfers, waaruit blijkt dat de keten in de eerste zes maanden van dit jaar de consumentenomzet met 3,8 procent zag groeien naar €3,898 miljard.

Extra impuls op klantgemak en foodbeleving

De overname past volgens Jumbo uitstekend bij de omnichannel-ambities van het bedrijf en de keten ziet het als een extra impuls op het gebied van klantgemak en foodbeleving. Jumbo ziet de Smulweb-content, recepten en inspiratie, als verrijking naast de bestaande inhoud van Jumbo.com en de Jumbo-app.

Jumbo blijft Smulweb-content beschikbaar maken

Smulweb, zowel in 2016 als 2017 uitgeroepen tot Website van het Jaar in de categorie culinair, telt per maand meer dan 3 miljoen unieke bezoekers die elkaar adviseren over lekker en gezond eten. Jumbo zal de gerechten, wensen en tips van Smulweb-gebruikers beschikbaar blijven maken voor iedereen. ‘De rijkdom aan recepten en informatie over voeding die we met Smulweb in huis krijgen, vormt een fraaie aanvulling op het bestaande aanbod van Jumbo rondom advies en inspiratie’, aldus Jumbo-topman Frits van Eerd. ‘Zoveel mensen, zoveel smaken en individuele keuzes. Dat weten we bij Jumbo maar al te goed. Wij willen dat heel Nederland van elkaar de lekkerste gerechten leert kennen. Zo wordt eten en drinken nóg leuker en vanzelfsprekend spelen wij daar met ons assortiment op in – altijd, overal en voor iedereen.’

Smulweb vindt in Jumbo ‘de ideale groeimotor’

‘Smulweb en Jumbo delen dezelfde passie voor lekker en gezond eten’, zegt Smulweb-directeur Michiel Slegt. ‘Bovendien hebben we in Jumbo de ideale groeimotor voor Smulweb gevonden. Gezamenlijk kunnen we dit platform nóg groter laten worden en voor iedereen in Nederland de mooiste recepten beschikbaar maken.’

Lees ook: AH sluit bestelalliantie met Smulweb

Reageer op dit artikel