nieuws

Emté in Nijmegen eerste nieuwe Jumbo

Formules 7607

NIJMEGEN – De eerste Emté-supermarkten die wordt verbouwd tot Jumbo is bekend. Op 19 september heropent de Emté aan de Hatertseweg in Nijmegen onder de vlag van Jumbo.

Emté in Nijmegen eerste nieuwe Jumbo
Foto: Distrifood

Dat staat in een bericht dat door Jumbo-mensen wordt gedeeld via social media . De winkel wordt in 2,5 week verbouwd naar de Jumbo-formule. Volgens de database van Distrifood Dynamics betreft het een 1740 vierkante meter grote winkel in het winkelcentrum in Hatert waar ook een Lidl gevestigd is. Het is de enige Emté-vestiging in Nijmegen. Daarmee is de startdatum van de volgende grote ombouwoperatie in de Nederlandse supermarktwereld bekend. Jumbo opent eind deze maand in Nijmegen ook een Jumbo City-winkel. De Veghelse formule heeft op dit moment vier reguliere supermarkten in de Keizerstad.

Jumbo wil dit jaar meerdere winkels ombouwen

Eerder lieten zowel Coop als Jumbo weten de ombouw van de bestaande Emté-supermarkten volgend jaar al afgerond te hebben. Hoe de planning voor dit jaar eruit ziet is nog niet duidelijk. Afgelopen weekeinde vertelde een woordvoerder van Jumbo in de papieren editie van Distrifood nog louter dat het plan is om nog dit jaar ‘meerdere Emté-winkels’ te openen. Hoeveel dit er exact zijn wil het bedrijf niet zeggen. Jumbo hield 79 Emté-vestigingen over aan de deal.

Coop maakt binnenkort eerste winkels bekend

Coop sprak vorige maand al de verwachting uit dit jaar de eerste twintig van in totaal 51 supermarkten naar zijn eigen formule om te bouwen. ‘We willen er op dit moment nog niet meer over kwijt’, zegt woordvoerder Yvonne van Asselt tegen Distrifood. ‘De bekendmaking van de eerste winkels volgt binnenkort.’

Collectieve regeling maakt weg vrij voor ombouw

Vorige maand bereikten ondernemers van Emté een akkoord over een collectieve regeling voor de overgang. Zowel voor de Emté ondernemers die naar Jumbo gaan als voor de ondernemers die naar Coop gaan ligt er een basispakket aan afspraken. ‘Deze afspraken vormen een goede basis voor alle Emté ondernemers om het individuele gesprek aan te gaan’, liet Marshoek, dat de onderhandelingen destijds begeleidde, weten.

Lees ook: Tijdelijke Emté-organisatie krijgt vorm

Reageer op dit artikel