nieuws

Dirk stopt met promotie energiedrankjes

Formules 2649

VELSEN – Dirk van den Broek stopt vanaf zondag 2 september met de promotie van energiedrankjes.

Dirk stopt met promotie energiedrankjes

Klanten vinden vanaf die dag de producten niet meer in de aanbieding en zien de producten niet meer terug in aparte displays in de winkels. Ook krijgen de energiedrankjes geen plek meer in de weekfolder.

Aanbiedingen en acties

‘Bij Dirk stoppen we met aanbiedingen en acties rond dit product, zodat we het niet langer extra stimuleren onder onze gehele klantenkring. Daarnaast verstrekken we informatie richting de consument over de samenstelling van producten en hoeveel suiker ze bevatten’, zegt Dirk-directeur Marcel Huizing in een toelichting.

Kleurindicatie op schapkaarten

Bij de sappen en frisdranken zien klanten op de schapkaarten een kleurindicatie. Deze kleur staat voor het suikergehalte en varieert van geel (voor geen suiker) tot donkerrood (hoog in suiker). Uiteindelijk wordt dit systeem voor het hele assortiment doorgevoerd.

Prominente plek voor gezonde producten

Huizing: ‘We blijven allerlei soorten voeding aanbieden, maar stimuleren hierbij wel zoveel mogelijk de gezonde keuze. Dit zie je in de folder terug, maar ook bij de indeling van onze schappen. Gezondere producten krijgen een prominentere plek. Ook in het Dirk-magazine met gezonde recepten. Zo helpen we consumenten bij het maken van een gezonde keuze. Gezonde voeding hoeft namelijk niet duur te zijn als je bij Dirk je boodschappen haalt.’

Zie ook: Aldi en Lidl: geen energiedranken onder 14

Reageer op dit artikel