nieuws

Vijftigste Spar Express-vestiging opent

Formules 1080

Vijftigste Spar Express-vestiging opent
Een Spar Express-vestiging bij een Texaco tankstation. Foto Peter Roek

WAALWIJK – Spar opent zaterdag 7 juli de vijftigste vestiging van Spar Express. Deze winkel zit bij een Texaco-tankstation in Waddinxveen.

Eind vorig jaar begon Spar met de operatie, waarbij 130 pompstations van Texaco en Esso worden voorzien van een Spar Express-vestiging. Met de opening van de vijftigste lijkt Spar keurig op schema te liggen voor de operatie.

Dit jaar 100 Spar Express-winkels

Dit jaar hoopt Spar de eerste honderd winkels te openen, begin 2019 moeten de resterende dertig volgen. Spar noemt Spar Express de winkel voor boodschappen langs de weg. Het format richt zich op het gemak van dagelijkse boodschappen kunnen doen, altijd en overal. Bij Spar Express kunnen klanten niet alleen terecht voor een snelle hap voor onderweg, maar ook boodschappen doen voor de komende acht tot tien uur.

Spar beste On the Move-formule

Eerder deze week werd bekend dat Spar op basis van GfK-onderzoek verkozen tot beste formule voor ‘on the move’. Spar weet, volgens haar klanten, vooral op gezond, genieten en gastvrij het verschil te maken, meldde de marktonderzoeker. Daarmee scoort de formule als beste Out of Home formule binnen het On the Move-segment, voor AH To Go en BP.

Organisatie aangepast

Om de ombouwoperatie naar Spar Express vorm te geven, paste Spar eind vorig jaar al de interne organisatie aan. Erwin Jansen werd als Manager Operations Spar Express vrijgemaakt om de uitrol te begeleiden. Hij is verantwoordelijk voor de transitie van winkels naar Spar Express. Ook zorgt hij er in de organisatie voor zorgen dat de invulling, ondersteuning en aansturing van de Spar Express-formule en -winkels geborgd wordt. Jansen was voorheen unit manager Kruidenierswaren, Non-Food en Service.

Zie ook: Spar beste On the Move-formule

Reageer op dit artikel