nieuws

Tijdelijke Emté-organisatie krijgt vorm

Formules 7149

Tijdelijke Emté-organisatie krijgt vorm

VEGHEL – Nieuwbakken algemeen directeur Emté Jaap Tukker gaat leiding geven aan een vierhoofdige directie gedurende de overgang naar Coop en Jumbo.

Met de benoemingen heeft de overname van Emté door Coop en Jumbo vorm gekregen. Naast Jaap Tukker is Douwe Snel aangesteld als financieel directeur. Johan van Heerebeek blijft in functie als commercieel en operationeel directeur. Ook interimmanager Erik Mafait blijft betrokken bij Emté, hoewel in een deels andere rol.

Mafait directeur logistiek, vleescentrale en ondernemerszaken

Mafait begon in februari 2017 als directeur operations Emté Franchise (a.i.). Hij was toen verantwoordelijk voor bedrijfseconomische- en operationele begeleiding van Emté-franchise. Mafait vervult in de nieuwe opzet de rol van directeur logistiek, vleescentrale en ondernemerszaken. Het directielid was in zijn carrière onder meer verantwoordelijk voor formuleontwikkeling en -implementatie bij Deen Supermarkten en gaf daarna leiding aan de operatie van Super de Boer (huidige Jumbo) in Noordoost Nederland. Bij Vomar was hij eindverantwoordelijk voor categorymanagement.

Douwe Snel heeft ervaring binnen Jumbo

Met financieel directeur Douwe Snel stellen Jumbo en Coop een man aan die al ervaring heeft binnen Jumbo. Snel begon ooit bij Kempen & Co en stuurde onder Jumbo-topman Ton van Veen binnen de organisatie 30 business controllers aan op het gebied van commerciële zaken, inkoop, marketing, operations, franchise en logistiek.Johan van Heerebeek werkt sinds 2007 als commercieel directeur retail bij Sligro. Hij heeft daarvoor een achtergrond bij Laurus en meer specifiek Super de Boer.

Tukker werkte jarenlang voor Spar

Eerder al maakten Jumbo en Coop bekend dat Jaap Tukker de algehele leiding zou krijgen. Tukker werkte jarenlang voor Spar in een financiële positie. Tukker gaat rapporteren aan Ton van Veen, cfo van Jumbo, en Fred Bosch, algemeen directeur Coop. De vierkoppige directie wordt aangevuld met ‘support op specialistische gebieden’, aldus Jumbo-woordvoerder Anya Pieroen. Opvallend is dat huidig Emté-directeur Kees Kiestra niet meegaat naar de nieuwe overgangsorganisatie.

Strak tijdschema rond ombouwoperatie Emté

Jumbo en Coop verwachten dat de ombouwoperatie onder het nieuwe team in 2019 afgerond zal zijn. Dat is een strak tijdschema. Na ombouw zullen 79 winkels naar Jumbo en 51 naar Coop zijn gegaan. Drie marktgebieden wijken af: door de overname en een te grote lokale marktpositie zal Jumbo winkels in Veghel, Reusel en Eindhoven moeten gaan verkopen.

Zie ook: Emté definitief los van Sligro Food Group

Reageer op dit artikel