nieuws

Spar introduceert afrekenen met Tikkie

Formules 2552

Spar introduceert afrekenen met Tikkie

WAALWIJK – Spar introduceert de betaalmethode Tikkie in zijn winkels. Dit gebeurt in samenwerking met Centric en ABN AMRO.

Volgens Spar is de formule de eerste retailer in Nederland die de betaaloplossing uitrolt. Eerder werd Tikkie al gebruikt in de winkels van Spar University. Met de introductie speelt Spar naar eigen zeggen in op de populariteit en actualiteit van mobiel betalen.

QR-code bij afrekenen

Tikkie is een betaalmethode waarbij transacties via iDEAL verlopen. Alle ondernemers van Spar buurt en Spar city die gebruik maken van zogenoemde Storeworld kassa’s kunnen vanaf juli deze dienst aanbieden. Op het klantendisplay en de zelfscankassa wordt bij het afrekenen een QR-code getoond. Deze moet de klant scannen met de Tikkie-app of een QR-scanner, om vervolgens te kunnen afrekenen.

Extra mogelijkheid bieden

‘Meer dan drie miljoen mensen gebruiken inmiddels Tikkie. Dat is meestal nog onderling particulier gebruik, maar Tikkie is ook in toenemende mate zakelijk een goede betaaltoepassing’ , aldus directeur Freek de Steenwinkel van Tikkie. ‘Met Tikkie kunnen Spar-ondernemers hun klanten een extra mogelijkheid bieden om te betalen op de manier die zij willen. Tikkie zorgt daarbij snel voor de garantie dat er wordt betaald.’

Zie ookSpar University lanceert kassaloos betalen: skippen

Reageer op dit artikel