nieuws

Poiesz opent eerste vakantiesuper

Formules 1918

Poiesz opent eerste vakantiesuper

SNEEK – Supermarktketen Poiesz opent zijn eerste vakantiesuper op vakantiepark RCN De Potten bij het Sneekermeer.

In twee containers van gezamenlijk 36 vierkante meter kan de zomergast terecht voor broodjes, jus d’orange en barbecuevlees. De vakantiesuper van Poiesz is van 20 juli tot en met 3 september 2018 dagelijks geopend en is geplaatst naast de receptie van het vakantiepark. Behalve de camping- en daggasten, rekent Poiesz op veel klanten tijdens de Sneekweek. Annet Everaarts, manager New Business bij Poiesz, zegt tegen Distrifood dat begin augustus 5000 bezoekers naar het Sneekermeer komen. ‘Met deze vakantiesuper zitten we in het hart van de Friese watersport en op een steenworp afstand van de plek waar de eerste Poiesz-winkel opende’, aldus Everaarts.

Poiesz: ‘proeftuin in de achtertuin’

Het gaat om een eerste pop-upwinkel. Everaarts: ‘We zien dit als proeftuin in de achtertuin. Het gaat om een pilot in samenwerking met RCN en kunnen nu nog niet zeggen of het concept volgend jaar op meer plaatsen terug te vinden is.’ Het voordeel van deze specifieke locatie is het vangnet van de reguliere Poiesz-supermarkten in de buurt. Mocht er onverwachts een grote vraag zijn naar een bepaald product, dan kan een medewerker snel met de elektrische bezorgauto extra producten ophalen. ‘Ondanks de beperkte ruimte, willen we geen nee verkopen aan de klant. We moeten onze minischappen goed aanvullen’, zegt Everaarts.

Winkelroute aanpassen aan moment van de dag

Logistiek gezien is de vakantiesuper wel lastig, vertelt Everaarts, door de weinige schapruimte en het ontbreken van een eigen magazijn bij deze specifieke locatie. De drie medewerkers passen de winkelroute aan aan het moment van de dag. ’s Ochtends liggen er verse kaiserbroodjes, ’s middags tapas voor bij de borrel en in de avond kan de klant in de vakantiesuper terecht voor barbecuevlees. Everaarts: ‘We zijn er echt voor de vakantie-genietmomentjes. Klanten zijn frequent visitors die alleen halen wat ze op dat moment nodig hebben.’ Poiesz heeft bij het Sneekermeer een heel ondiep assortiment. Op vakantie is één merk mayonaise voldoende.

Uitbreiding verzorgingsgebied

Poiesz ziet de kleine supermarkt als toevoeging en breidt er het verzorgingsgebied mee uit. ‘Bezoekers aan de jachthaven hoeven nu niet meer de stad in, maar kunnen op het eiland blijven’, zegt Everaarts. Naast de gasten van RCN De Potten zullen ook passanten die onderweg zijn naar het Starteiland en dagtoeristen gebruik gaan maken van de vakantiesuper, verwacht de supermarktketen.

Reageer op dit artikel