nieuws

Plus verslaat markt in eerste half jaar

Formules 3276

Plus verslaat markt in eerste half jaar
De naar Plus Briljant 2.0 omgebouwde winkels laten volgens Plus een flinke omzetgroei zien.

UTRECHT – Plus supermarkten overtreft met een omzetgroei van 4,3 procent naar eigen zeggen de marktgroei in het eerste half jaar van 2018.  

Plus realiseerde in de eerste 26 weken van 2018 een consumentenomzet van ruim €1,2 miljard, een omzetgroei van 4,3 procent. Plus verslaat daarmee de markt die met 2,7 procent groeide, blijkt uit cijfers van Nielsen waarover Plus beschikt. Het marktaandeel van Plus steeg van 6,33 procent naar 6,41 procent,  gemeten over de eerste 25 weken.

Steeds meer winkels Plus Briljant 2.0

Plus zegt de omzetgroei voor een belangrijk deel te danken te hebben aan de nieuwe Briljant 2.0 formule. Die is volgens Plus inmiddels bewezen succesvol. ‘Na vijf winkels eind 2017 zijn er in de eerste helft van 2018 nog zes winkels bijgekomen. Winkels die stuk voor stuk een flinke omzetstijging laten zien. Niet alleen de omzet overtreft de verwachtingen, ook stijgt de klantwaardering nadat een winkel is omgebouwd. Voor de tweede helft van 2018 staan dan ook meer verbouwingen op het programma’, aldus Plus in een persbericht.

‘Sterke ontwikkeling online’

Ook de online activiteiten maken volgens de supermarktketen de eerste helft van 2018 een sterke ontwikkeling door. Dit heeft geresulteerd in een stijging van het online omzetaandeel, dat zo’n 2,5 procent bedraagt. Ruim 200 winkels hebben ophaalpunten en 225 supermarkten bieden Plus Express aan, waarbij de boodschappen twee uur na de bestelling thuisbezorgd worden. Sinds kort is het mogelijk om bij alle vestigingen digitaal te sparen. ‘Zo is er nooit meer gedoe met losse zegeltjes en heeft de consument op een mobiel device altijd de spaarkaart bij de hand. Twee grote voordelen van digitaal sparen’, aldus de keten.

Groei in 2017 groter

De omzetgroei met 4,3 procent is een achteruitgang ten opzichte van de groei die door Plus over heel 2017 werd genoteerd. De keten realiseerde vorig jaar een omzetgroei van 5,5 procent. Die was toen ook fors hoger dan de marktgroei die door Plus op 3,4 procent werd geraamd.

Reageer op dit artikel