nieuws

Jumbo vergroot prijsafstand met AH

Formules 18874

Jumbo vergroot prijsafstand met AH

HAARLEM – Jumbo heeft zijn prijsafstand met AH vergroot. Gemiddeld is de formule nu 5 tot 6 procent goedkoper dan AH. Gecorrigeerd voor aanbiedingen is het prijsverschil slechts een paar procent.

Dat concludeert Superscanner op basis van eigen onderzoek naar het prijsbeleid van Jumbo en Albert Heijn. ‘Jumbo is ten opzichte van een jaar geleden een stuk goedkoper geworden dan Albert Heijn: 0,8% op A–merken en zelfs 1,2% op huismerken. Gemiddeld heeft de ‘gele olifant’ de prijsafstand met de ‘blauwe reus’ dus met ongeveer 1% vergroot’, schrijft de online prijsmeter op linkedin.

Aanbiedingen maken prijskloof minder groot

Volgens Superscanner kan vanwege de prijslijnen van Jumbo niet eenvoudig gezegd worden hoeveel Jumbo goedkoper is dan AH. ‘Maar gemiddeld ligt dit zo rond de 5-6%. Neem je het grotere aantal en de diepere aanbiedingen van Albert Heijn mee, dan is het prijsverschil slechts een paar procent.’ Voor het Jumbo prijspeil is overigens gekeken naar de reguliere prijzen exclusief de langlopen promo-acties zoals jaar- en seizoensaanbiedingen.

20.000 artikelen gemeten bij Albert Heijn

Superscanner heeft een analyse gemaakt van de prijsontwikkeling van A-merken en huismerken in het afgelopen jaar (Q3-2017 tm Q2-2018), gebaseerd op een pakket van 20.000 artikelen bij AH en 12.000 bij Jumbo. Het prijsniveau is geïndexeerd op 100 vanaf week 27-2017.

Bron: Superscanner

Lees ook: ‘Jumbo schoot weinig op met prijsoffensief’ 

Reageer op dit artikel