nieuws

Jan Linders: 2017 was beste jaar ooit

Formules 1941

Jan Linders: 2017 was beste jaar ooit
Jan Linders Gennep. Foto: Studio 38c.

NIEUW-BERGEN – Jan Linders heeft in 2017 het beste jaar uit de 55-jarige geschiedenis gedraaid. Dat maakt de zuidelijke supermarktketen bekend bij het publiceren van de definitieve cijfers over afgelopen jaar.

De omzet van Jan Linders steeg naar €409 miljoen euro. De winst (EBIT) groeide tot ruim €9.7 miljoen.

Hogere omzet en winst dan in 2016

Met een omzetgroei van 4.3 procent ten opzichte van 2016 groeide Jan Linders harder dan de markt, die volgens de cijfers van GfK 3,8 procent groeide. De stijgende lijn in nettowinst (EBIT) in de afgelopen jaren werd met een resultaat van 2.6 procent verder doorgezet. De EBIT is toegenomen tot ruim €9.7 miljoen, een stijging van +8.9 procent ten opzichte van de €9 miljoen over 2016, €8,2 miljoen over 2015 en €6,2 miljoen over 2014. Het landelijk marktaandeel groeide met 1,09 licht. De brand in de nacht van 1 januari 2017 in de supermarkt in Lent heeft een negatieve impact gehad op de omzetontwikkeling. Genormaliseerd bedraagt de omzetgroei 4,8 procent en het marktaandeel 1,10 procent.

Ook meer medewerkers Jan Linders

Jan Linders is één van de grotere werkgevers van Limburg. In 2017 bood Jan Linders werkgelegenheid aan 4.537 medewerkers (1.877 fte). Het aantal medewerkers groeide met ruim 9 procent ten opzichte van 2016.

Groei door nieuwe strategie

Het bedrijf laat weten dat de groei voorkomt uit de strategie die in 2016 in werking werd gezet. Jan Linders investeert als onderdeel van deze strategie in de organisatie, de winkels en in de formule. Zo werden gedurende het afgelopen jaar twaalf supermarkten verbouwd en voorzien van de nieuwste formule-elementen met een grote focus op vers, streekproducten, kwaliteit, service, voordeel en beleving. Eind 2017 werd door acquisitie twee nieuwe supermarkten , in het Limburgse Amstenrade en Melick, aan het filiaalbestand toegevoegd. Hierdoor kwam het totale aantal supermarkten op 60. Ook werd Jan Linders in 2017 voor de zevende keer door onderzoeksbureau GfK werd uitgeroepen tot de Best Gewaardeerde Supermarkt in Vers.

Leo Linders: apetrots

Leo Linders, Algemeen Directeur van Jan Linders Supermarkten: ‘Natuurlijk ben ik tevreden met de groei die we in 2017 opnieuw hebben gerealiseerd. Maar als regionale speler zijn we echt trots op de erkenning die we krijgen van onze trouwe klanten. Op de titel ‘best gewaardeerde supermarkt in vers’ zijn we apetrots. Maar daarnaast werden we opnieuw uitgeroepen tot de beste supermarkt in bieren, in speciaalbieren en ook onze brood- en banketafdeling is al jaren de beste van Nederland. Als regionale speler blijven we dicht bij onszelf, dat is onze kracht. Ook in 2018 gaan we door met investeren in onze winkelorganisatie, wat naar verwachting zal resulteren in een voortzetting van de omzetgroei.’

Reageer op dit artikel