nieuws

‘Dure’ Jumbo duurder in bier en wijn

Formules 6652

‘Dure’ Jumbo duurder in bier en wijn

DOETINCHEM – De Jumbo met de hoogste prijslijn zijn vooral duurder in wijn, bier en sterke drank.

Dat blijkt uit een analyse door Superscanner in opdracht van Foodmagazine naar de prijslijnen van Jumbo. De grootste prijsverschillen zijn te vinden in drie hoofdcategorieën: wijn, bier, sterke drank; drogisterij; en fris, sap, koffie, thee. Superscanner signaleert daar gemiddelde prijsverschillen waarbij de Jumbo-winkel met lage prijzen 2,5 (categorie fris, sap, koffie, thee) tot zelfs 3,5 procent (wijn, bier, sterke drank) goedkoper is over complete assortimentsgroepen. Niet zonder teoval zijn het drie productgroepen met een relatief hoog promotie-aandeel bij andere ketens.

 

Vlees klein verschil

Het kleinste prijsverschil zit in de categorie vlees, vis en vegetarisch, met ‘slechts’ 0,3 procent verschil, en in groente, waarbij klanten van de goedkope winkel 0,8 procent goedkoper uit zijn, blijkt uit de analyse. Superscanner zette in het onderzoek onder meer met Jumbo Barneveld Nieuwe Markt en Jumbo Breda Belcrumweg – een respectievelijk ‘dure’ en ‘goedkope’ winkel – naast elkaar. De prijsonderzoeker nam het complete assortiment van de twee winkels onder de loep en berekende de prijsverschillen per categorie.

Acht prijslijnen

Door de verschillende prijslijnen hanteert Jumbo tot wel acht verschillende prijzen voor producten in verschillende winkels. Voor 8794 producten geldt dat ze in alle vestigingen (exclusief Jumbo City) hetzelfde zijn geprijsd. Voor 5418 producten zijn twee prijzen te vinden en voor 2464 producten hanteert Jumbo drie prijzen. Op het moment van meten (28 juni) gold voor 739 producten dat er vier of meer verschillende prijzen worden gehanteerd. Superscanner vond voor Almhof Roeryoghurt Naturel 500 g zelfs acht verschillende prijzen, variërend van €1,15 tot €0,81. Gevolgd door Iglo Spinazie à la Crème en Friesche Vlag Halvamel koffiemelk.

 

Lees ook: Jumbo vergroot prijsafstand met AH

Reageer op dit artikel