nieuws

Coop groeit twee keer harder dan de markt

Formules 3997

Coop groeit twee keer harder dan de markt
Foto: Jan-Willem Houweling

VELP – Coop heeft in de eerste helft van 2018 zijn consumentenomzet met 5,2 procent zien toenemen. Daarmee groeit de coöperatieve supermarktketen twee keer harder dan de markt.

Volgens IRI bedroeg de marktgroei in de eerste helft van dit jaar 2,6 procent. Coop realissert dus exact het dubbele groeipercentage.

Resultaten dankzij autonome groei

In een persbericht laat het bedrijf weten dat autonome groei de belangrijkste reden is voor de goede resultaten. Concrete cijfers hierover worden niet gegeven. Coop opende daarnaast in de eerste zes maanden van dit jaar zes nieuwe winkels. waaronder Coop Vandaag-vestigingen in Groningen, Sittard en Zwolle. Verder investeerde de coöperatie naar eigen zeggen in relocatie, uitbreiding of verbetering van in totaal twintig bestaande supermarkten.

Dit jaar nog zes nieuwe Coop-winkels

In de tweede helft van 2018 voegt Coop nog eens zes compleet nieuwe winkels aan de organisatie toe. Eind dit kwartaal start de ombouw van de Emté-supermarkten naar Coop, waardoor de omzetgroei dit jaar een stevige impuls krijgt. De formule werkt naar eigen zeggen in hoog tempo aan de ombouw en verwacht in 2018 al zeker twintig Emté-winkels toe te voegen aan haar formule.

Bestelapp motor achter online groei

Ook online groeit de organisatie flink, Coop kent inmiddels een landelijke dekking voor online bezorgen. Dankzij de bestelapp die de supermarkt in april lanceerde, is het voor klanten nog eenvoudiger geworden om online boodschappen te doen.

Zie ook: Emté-ondernemers akkoord met overgangsregeling

Reageer op dit artikel