nieuws

Aldi verbouwt in de zomer volop door

Formules 1925

Aldi verbouwt in de zomer volop door
Foto: Distrifood

CULEMBORG – Aldi maakt vooralsnog geen pas op de plaats met de grootschalige modernisering van het winkelbestand. Voor de maand juli staan weer 15 heropeningen op het programma.

Dat blijkt uit een inventarisatie van Distrifood. Afgelopen week gingen er ook al vier winkels opnieuw open. Op woensdag ging het om een winkel in Dalfsen, terwijl op vrijdag vestigingen in Roosendaal (Boulevard), Eindhoven (Belgiëplein) en Asten vernieuwden. Daarmee komt de teller voor juni op ten minste 21 verbouwingen. Op donderdag 5 juli hervat Aldi de heropeningen alweer met het filiaal in Wijchen. En dag later volgen Eindhoven (Aalsterweg), Amsterdam (Postjesweg) en Kampen. Een week later volgen er op vrijdag drie winkels (Borne, Meijel, Tilburg) en in het restant van de maand nog acht.

Aldi zelf doet geen uitspraken

Waar de teller van het aantal omgebouwde winkels nu op staat, is onduidelijk. ‘Over aantallen winkels die worden of zijn omgebouwd doen we geen uitspraken’, antwoordde de woordvoerder van Aldi eerder dit jaar op vragen van Distrifood. De grootschalige ombouwoperatie werpt wel zijn vruchten af. Enkele weken geleden meldde Distrifood op basis van vertrouwelijke cijfers van Nielsen dat Aldi tot en met week 18 de omzet met 4,2 procent zag stijgen. Dit cijfer ligt aanzienlijk boven de marktgroei. Aldi gaf vorig jaar internationaal het startsein voor de grootschalige modernisering van het filiaalnetwerk onder de naam Operatie Aniko. De prijsvechter liet eerder aan Distrifood weten dat klanten in Nederland positief reageren op de nieuwe formule van de keten. ‘Met name op de bake-off, het biologische en fairtrade-assortiment, de vriendelijke sfeer in de winkel en de vele versproducten’, stelt de discounter.

Zie ook: Aldi verliest positie in vis

Reageer op dit artikel