nieuws

AH-filialen delen ijs en water uit aan ouderen

Formules 7301

AH-filialen delen ijs en water uit aan ouderen

BREDA – Supermarktmedewerkers van twintig filialen van Albert Heijn in de regio Breda gaan ijsjes en waterflesjes uitdelen aan bewoners van diverse zorginstellingen.

De actie van het supermarktpersoneel vindt plaats op vrijdag 27 juli om 10.00 uur. Aanleiding is de tropische hitte in Nederland. Het uitdelen gebeurt in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds.

Even een praatje maken

Het fonds laat in een persbericht dan ook weten erg verheugd te zijn met het initiatief van Albert Heijn. ‘Water en ijs zijn simpele middelen die ouderen helpen ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen, maar de gift creëert ook een leuk moment om even samen te zijn en een praatje te maken. Dit soort sociaal contact is hard nodig, want veel ouderen in Nederland voelen zich tijdens de zomermaanden extra eenzaam omdat familie en vrienden op vakantie zijn. In Nederland zijn 200.000 ouderen zelfs extreem eenzaam en dat betekent dat zij doorgaans slechts 1 persoon per maand spreken. En in de zomer dus vrijwel geen’, aldus de organisatie.

Statiegeldactie Albert Heijn

Het is volgens het Ouderenfonds niet het eerste gebaar dat Albert Heijn maakt richting ouderen. ‘De supermarkt werkt al tijden samen met het Nationaal Ouderenfonds via een statiegeldactie. Klanten kunnen doorlopend hun statiegeldbonnen doneren. Met dit geld worden door het Nationaal Ouderenfonds uitjes en andere activiteiten georganiseerd waarmee ouderen uit een sociaal isolement worden gehaald.’ Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Zilverlijn, stranduitjes en kerstdiners.

Zie ookHittegolf levert supers niks op 

Reageer op dit artikel