nieuws

Spar Lokaal nieuwe stap in revival Spar

Formules 4021

Spar Lokaal nieuwe stap in revival Spar

WAALWIJK – Spar lanceert binnenkort Spar Lokaal. De nieuwe module is eind juni voor het eerst te aanschouwen in de vestiging in Heelsum.

Spar-directeur John van der Ent sprak vorige week over de aanstaande introductie tijdens een paneldiscussie op vastgoedbeurs Provada in de RAI in Amsterdam.

Lunchroom op winkelvloer

Van der Ent omschrijft Spar Lokaal als ‘een koffieshop in de goede zin van het woord’. Meer wilde de Spar-directeur nog niet kwijt over de invulling, maar naar verluidt gaat het om een lunchroom op de winkelvloer, die ook moet dienen als ontmoetingsplek voor de omwonenden.

Spar is supermarktketen af

De Spar-directeur benadrukte op de Provada meerdere keren dat Spar supermarktketen af is. ‘Spar is in Nederland van de mat gespeeld door andere supermarktketens, maar inmiddels is er sprake van een revival van Spar. Wij zijn de grootste keten van gemakswinkels in Nederland. Laten we het nooit meer over Spar als supermarkt hebben.’

Richten op eetmomenten

In die hoedanigheid zal de formule zich volgens Van der Ent louter richten op eetmomenten, zoals lunch of ontbijt. ‘Wij gaan ons niet meer bezighouden met het aanbieden van grote verpakkingen cola of kratten bier. Wij focussen ons op het moment en willen daar zijn waar de klant is.’ Van der Ent is sinds 1 januari 2018 algemeen directeur bij Spar, als opvolger van Sjaak Kranendonk.

Reageer op dit artikel