nieuws

Plus heeft opvolger voor Jan Brouwer

Formules 5827

Plus heeft opvolger voor Jan Brouwer
Jan Brouwer. Foto: Ton Kastermans.

UTRECHT – Plus heeft een opvolger gevonden voor topman Jan Brouwer, die per 1 juli na 4,5 jaar vertrekt bij de coöperatieve supermarktketen.

Wie de nieuwe topman wordt, is echter nog niet bekend. Plus laat weten dat door ‘formele – externe – redenen’ op dit moment nog niks kan worden gezegd over het exacte moment van aantreden van de opvolger. Ook kan om die reden de naam van de nieuwe ceo nog niet worden prijsgegeven. Het vertrek van Jan Brouwer werd enkele maanden geleden al aangekondigd.

‘Schip ligt op koers’

De verwachting van Plus is, dat over de opvolging van Brouwer over niet al te lange termijn duidelijkheid kan worden verschaft. Brouwer zegt in een persbericht over zijn afscheid: ‘Na vier en een half jaar wordt het tijd om het roer over te dragen, het schip ligt prachtig op koers’.

‘Brouwer boegbeeld in de retail’

Kees Wantenaar, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Plus: ‘Jan is altijd een boegbeeld in de retail geweest. Wij zijn blij en vereerd de afgelopen jaren met hem samengewerkt te hebben. Onder zijn leiding heeft Plus zich verder kunnen ontwikkelen en heeft het een prachtige groei doorgemaakt tot voordeel van onze consumenten, onze ondernemers en medewerkers. Het spijt ons dat Jan Brouwer Plus gaat verlaten. Wij wensen hem een fantastische nieuwe fase in zijn leven toe.’

Brouwer volgde Jan Ferwerda op bij Plus

In oktober 2013 werd aangekondigd dat Jan Brouwer de nieuwe topman van Plus werd. Op 1 januari 2014 startte hij in de functie. Hij volgde Jan Ferwerda op. Brouwer zei destijds zin te hebben in de uitdaging. ‘Voor Plus en haar supermarktondernemers trek ik mijn jasje graag nog eens uit. Met een omzet van €2 miljard, een marktaandeel van 6 procent en het succes van het formuleconcept ‘Plus nieuwe generatie’ zie ik heel veel mogelijkheden voor een nog sterkere en nog meer onderscheidende positie in de markt.’

Zie ook: Peter van Mourik marketingdirecteur bij Plus

Reageer op dit artikel