nieuws

Picnic breidt uit in provincie Utrecht

Formules 2853

Picnic breidt uit in provincie Utrecht

ZEIST – Online supermarkt Picnic heeft weer nieuwe plaatsen aangekondigd waar het bedrijf actief wordt. De onderneming begint in de tweede week van juni met de bezorging van boodschappen in Zeist, Bunnik, Soesterberg, Den Dolder en Bilthoven. De onderneming begon ooit in Amersfoort en is ook al actief in Leusden.

Volgens Picnic breidt de mogelijke klantenkring van de websupermarkt door de expansie uit met zo’n 42.000 huishoudens. ‘Het is tweeënhalfjaar geleden dat we de allereerste boodschappen afleverden in Amersfoort. Omdat de wieg van Picnic in de provincie Utrecht staat, merk je dat onze bekendheid en het aantal klanten in die regio nog groter is dan in de rest van het land’. Hij verwacht dan ook veel belangstelling in de nieuwe bezorgplaatsen. In het nieuwe bezorggebied worden tien elektrische bezorgwagentjes en 25 bezorgers ingezet. Het bedrijf verwacht dat dit aantal voor het einde van het jaar als is gegroeid naar 25 bezorgwagentjes en 50 bezorgers. De boodschappen worden bezorgd vanuit een hub aan de Huis ter Heideweg in Zeist.

Picnic zorgt voor daling gemiddelde besteding

De uitbreiding naar Zeist is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat inmiddels in meer dan vijftig Nederlandse steden bezorgt. Vorige week reed tijdens de eerste bezorging in Eindhoven het vijfhonderdste bezorgwagentje voor het eerst. Eerder deze maand werd duidelijk dat de uitrol van Picnic naar meer locaties effect heeft op de gemiddelde besteding van klanten bij online supermarkten. Die daalde vorig jaar met 8 procent, vooral door het relatief lage minimumbestelbedrag bij Picnic.

Zie ook: Verstappen blij met veroordeling Picnic

Reageer op dit artikel