nieuws

Odin krijgt nieuwe directie

Formules 2092

Odin krijgt nieuwe directie
De Odin-vestiging in Arnhem.

GELDERMALSEN – De biologische winkelketen Odin heeft per 1 juli 2018 een nieuwe directie, bestaande uit Theo Boon en Merle Koomans van den Dries.

De ledenraad van Coöperatie Odin heeft 4 juni ingestemd met de benoeming van Merle Koomans van den Dries als voorzitter en Theo Boon in het bestuur van Coöperatie Odin UA per 1 juli 2018.

Koos Bakker en Ben Gevonden stoppen

Daarmee is ook hun benoeming in de directie van Odin International BV bekrachtigd per 1 juli 2018. De huidige bestuurs- en directieleden Koos Bakker en Ben Gevonden zullen op die datum hun functies neerleggen. Dit najaar zullen de twee pioniers tijdens een speciale gelegenheid in het zonnetje worden gezet. Theo Boon en Merle Koomans van den Dries voerden sinds voorjaar 2017 al samen de directie over de winkels en groothandelsactiviteiten van Odin. Sinds dit voorjaar zijn daar de groothandelsactiviteiten van De Nieuwe Band bijgekomen. Daar komt nu de verantwoordelijkheid voor de gehele Odin-organisatie bij.

Twee jongere collega’s

Koos Bakker:  ‘In het 35ste jaar na de oprichting van Odin is voor Ben en mij het juiste moment aangebroken om onze missie af te ronden en afscheid te nemen. Vanaf begin juli zullen wij al onze taken bij Odin neerleggen en de leiding van Odin overdragen aan twee jongere collega’s. Wij zijn zeer verheugd dat Theo en Merle deze belangrijke taak hebben aanvaard. Ben en ik zijn vol vertrouwen dat zij op inspirerende wijze de missie van Odin zullen verzorgen en in de komende jaren succesvol verder uit zullen bouwen.’

Innovatieve manier van crowdfunding

Odin heeft onlangs een fusiefonds opgericht. Mensen die geld storten kunnen de rente uitbetaald krijgen in een boodschappentegoed. De innovatieve manier van crowdfunding is gestart om de fusie met biologische groothandel De Nieuwe Band te financieren. Odin spreekt van memberfunding. ‘Hiermee leveren de leden een bijdrage aan de kosten die gepaard gaan met het samengaan van biologische foodcoop Odin met biologische groothandel De Nieuwe Band’. Leden lenen aan de coöperatie minimaal € 500 en ontvangen een rente tot maximaal 3,5%. ‘Dat is een hogere rente dan mensen op hun spaarrekening krijgen’, aldus de coöperatie. Voor het Fusiefonds is in totaal € 250.000 nodig. De leningen hebben een looptijd van 3 jaar.

Zie ook: Odin neemt vestiging Superfair over

Reageer op dit artikel