nieuws

Lidl introduceert ‘Green Bag’ van nylon

Formules 7545

Lidl introduceert ‘Green Bag’ van nylon

HUIZEN – In elk filiaal van Lidl ligt vanaf maandag 11 juni een duurzamer alternatief voor het plastic groente- en fruittasje: de Green Bag.

De keten wil af van zoveel mogelijk plastic en heeft daar eerder dit jaar een strategie voor ontwikkeld.

Nylon tas duurzamer

‘De nylon tas, kan door de consument telkens opnieuw gebruikt worden. Een stuk duurzamer dus’, laat woordvoerder Christine Braun namens Lidl weten.

Minder gebruik eenmalige plastics

Jaarlijks worden bij Lidl zo’n 60 miljoen plastic groente- en fruittasjes gebruikt. Lidl heeft gekeken naar een goed alternatief en introduceert de ‘Green Bag’. Milieuorganisatie Natuur & Milieu geeft aan blij te zijn dat Lidl op deze manier bijdraagt aan minder gebruik van eenmalige plastics. De Lidl Green Bag is voor een klein bedrag (per twee stuks) verkrijgbaar.

Met minimaal 20 procent verlaagd

Lidls strategie is gericht op het reduceren van plastic, het verbeteren van recycling en het gebruik van innovatieve verpakkingen. De supermarktketen heeft daarbij concrete doelstellingen geformuleerd: In 2025 moet het plasticverbruik bij Lidl in Nederland met minimaal 20 procent zijn verlaagd. Tegelijkertijd kondigt Lidl aan, dat in 2025 alle kunststof-verpakkingen voor 100 procent gerecycled moeten worden.

Zie ook: Aldi schrapt gewone plastic tasjes

Reageer op dit artikel