nieuws

Jumbo richt Belgische bv op

Formules 3819

Jumbo richt Belgische bv op
Nieuwe Jumbo Foodmarket in Utrecht Leidsche Rijn

ANTWERPEN – Supermarktketen Jumbo heeft met de oprichting van de Belgische dochter bvba Jumbo België een volgende stap gezet richting de Belgische markt.

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is een eerste officiële stap van Jumbo op de Belgische markt. Jumbo kondigde eerder al aan daar winkels te willen openen. De vennootschap werd afgelopen maandag in Antwerpen opgericht, meldt De Tijd op basis van een bijlage van het Belgisch Staatsblad.

België stap dichterbij voor Jumbo

De oprichting van de vennootschap brengt de komst van Jumbo in België weer een stap dichterbij. November 2017 zei Jumbo-cfo Ton van Veen dat de gele formule met een schuin oog naar de Belgische markt keek. ‘Het vergt heel wat voorbereiding en de juiste strategie. We gaan onze tijd nemen, maar we sluiten het zeker niet uit’, zei Jumbo-cfo Ton van Veen destijds in een interview met het Belgische Gondola.

Dertig vestigingen in 2019

Nog geen week later meldde Retaildetail dat de Veghelse formule de ambitie had om in 2019 al dertig supermarkten bij onze zuiderburen geopend te hebben. Vastgoedmakelaars zouden volop op zoek zijn naar geschikte locaties.

Eerste locatie bekend

December 2017 meldde RetailDetail dat Jumbo een eerste locatie voor een supermarkt zou hebben verworven. Volgens verschillende vastgoedbronnen komt die op een nieuw retailpark in Bree. Wanner die winkel opent, is nog niet bekend. Het winkelcentrum moet nog worden gebouwd.

Concrete stappen

In maart van dit jaar werd de gang van Jumbo naar België weer iets concreter. Toen werd bekend dat Jumbo op zoek was naar een ervaren  vastgoed-acquisitieur in België. ‘Aan de hand van zorgvuldig marktonderzoek inventariseren wij de wensen en behoeften van de Belgische consument. Met deze kennis bekijkt Jumbo of aanpassingen van de formule wenselijk zijn. Het lopende marktonderzoek richt zich op het selecteren van geschikte locaties in België. Door deze focus zijn wij op het moment op zoek naar een ervaren acquisiteur België’, meldde Meike Wortelboer, corporate recruiter bij Jumbo, op LinkedIn.

Reageer op dit artikel