nieuws

Jumbo Heerschap test nieuwe bakkerij

Formules 3539

Jumbo Heerschap test nieuwe bakkerij

WEERT – Jumbo-ondernemer en bakker Stan Heerschap test in zijn woensdag geopende Jumbo een nieuwe bakkerij-afdeling: Bakkerij Heerschap 2.0.

De Biezunjer-broodlijn van Heerschap wordt in Leuken uitgebreid en de bakkerij-afdeling is voorzien voor een vloeroven. In de winkel worden vlaaien gebakken.

Deegstuk naar de winkel

Het desembrood van Biezunjer was tot woensdag in al zijn zes Jumbo’s te koop in diverse varianten stokbrood, en meergranen-broodjes. ‘Daar is nu grootbrood bijgekomen, wat als deegstuk naar de winkel wordt gebracht, zegt Heerschap. De Biezunjer pizza desembodems, ook uit eigen bakkerij,  worden in de winkel vers belegd.

In supermarkt afbakken

Volgens de ondernemer is deze Jumbo met bakkerij de eerste supermarkt in het land, waar vlaaien worden gebakken. De bodem wordt nog wel in de centrale bakkerij gemaakt, maar in de supermarkt wordt deze afgebakken en gevuld met een frisse appel-citroenvulling, een kersenvulling, of een amandelpudding met abrikozen. ‘In de winkel wordt naar wens van de klant slagroom toegevoegd’, zegt Heerschap. De vlaaien worden onder het nieuwe label Heerschap Sublime verkocht. Heerschap heeft verder een zelfbedienings-snijmachine geplaatst, waarbij de klant kan kiezen uit drie diktes voor de sneden brood (zie foto).

Andere personele bezetting

De vernieuwingen hebben ook gevolgen voor de personele bezetting. ‘Er werken 20 personeelsleden in deze bakkerij-afdeling. Voorheen waren dat er acht’, zegt Stan Heerschap die zijn medewerkers op cursus heeft gestuurd bij zijn gediplomeerde bakkers in Roggel. Stan Heerschap runt een centrale bakkerij in Roggel en in hetzelfde dorp ook een bakkerswinkel. Daarnaast is hij eigenaar van zes Jumbo-supermarkten.

Zie ook: Nieuw hoofdkantoor voor Jumbo

Meer over de veranderingen bij Heerschap en de totstandkoming van de nieuwe winkel in Distrifood van zaterdag 23 juni.

Reageer op dit artikel