nieuws

Jumbo biedt niet mee op stationslocaties

Formules 4573

Jumbo biedt niet mee op stationslocaties
Foto: Distrifood.

AMSTERDAM – De NS heeft de tender voor een groot deel van zijn winkelactiviteiten afgesloten. Jumbo heeft besloten niet mee te bieden op plekken op de stations.

Dat zegt een woordvoerder van Jumbo vanmorgen in Het Financieele Dagblad. Jumbo beschikt al over een stationssupermarkt in Eindhoven, maar doet geen poging om winkelocaties op stations te bemachtigen die nu nog in gebruik zijn bij formules als Smullers, Hema, Broodzaak en Starbucks. Jumbo beschikt met Jumbo City over zijn eigen gemaksconcept en had eventueel ook nog zusterketen La Place in kunnen zetten. Het bedrijf geeft echter aan geen interesse te hebben in de locaties. Vorig jaar werd al duidelijk dat de NS via zijn retaildochter zelf als franchiser van AH to go actief blijft, de voornaamste winkelformule op de Nederlandse stations. Dat geldt ook onder meer voor de horecaformules Kiosk en Julia’s.

NS wil zich meer gaan richten op vervoer reizigers

Twee jaar geleden besloot de NS na kritiek van het toenmalige kabinet om zich vooral te gaan richten op het vervoer van reizigers en minder op de exploitatie van horeca en winkels op stations. Daarbij leek het er ook een tijd lang op dat AH to go onder de hamer zou gaan, maar daarop kwam de NS dus later terug. ‘Reizigers willen een snelle boodschap kunnen doen en een warme en koude maaltijd kunnen bestellen. Om een goed aanbod aan reizigers te bieden, behoudt NS een deel van de formules zelf’, zo onderbouwt een woordvoerder van NS dat besluit.

Verschillende kandidaten voor te veilen locaties

AH to go is de gemaksketen op stations na het verdwijnen van de MasteR-formule van de vroegere Hermans Groep, die de primeur had met stationssupermarkten. HMS Host, dat al veel horeca heeft op onder meer luchthavens, Albron en franchise-organisatie FFC (Délifrance) worden genoemd als mogelijke bieders op de locaties die wel beschikbaar zijn. Alleen HMS Host wil dit tegenover de krant officieel bevestigen.

Lees ook: Jumbo Foodmarkt City op stationslocatie

Reageer op dit artikel