nieuws

Jaap Tukker (ex-Spar) stuurt Emté aan

Formules 3133

Jaap Tukker (ex-Spar) stuurt Emté aan

VEGHEL – Jaap Tukker is aangesteld als ceo van Emté gedurende de transitieperiode en de ombouw naar de winkelformules van Jumbo en Coop.

Tukker heeft diverse functies binnen foodretail vervuld, waaronder 18 jaar in de top van Spar Nederland. Tukker: ‘We krijgen een sterk team met ervaren retailspecialisten die namens het consortium dit hele proces gaan begeleiden. Ik ben ervan overtuigd dat zij zich met veel enthousiasme gaan inzetten om de Emté-winkels een fraaie nieuwe toekomst te geven, onder de vlag van Jumbo óf van Coop.’

Goedkeuring ACM voor overname

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft vandaag haar goedkeuring gegeven aan de voorgenomen verkoop van de Emté-winkels aan Jumbo en Coop. In een eerder stadium hadden de ondernemingsraden van Emté, Jumbo en Coop al een positief advies uitgebracht over het overnameplan. De twee supermarktbedrijven zijn overeengekomen dat 79 winkels naar Jumbo gaan en 51 naar Coop.

Verkoop Jumbo-winkels

De ACM heeft bepaald dat door deze verdeling de concentratie van Jumbo-winkels in een drietal marktgebieden te hoog zou kunnen worden. Om die reden moet Jumbo winkels in Veghel, Reusel en Eindhoven verkopen. ‘Jumbo heeft besloten de winkels aan de Boekt in Veghel en De Markt in Reusel, alsmede de Emté-winkel aan de Ardèchelaan in Eindhoven als zogeheten ‘remedie’ aan te bieden. Dit betekent dat Jumbo deze drie winkels binnen een bepaalde termijn zal verkopen’, meldt Jumbo. Coop heeft zonder nadere voorwaarden akkoord van de ACM gekregen voor de overname.

Ombouw in 2019 afgerond

Naar verwachting zal de ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid. ‘Het integratieproces wordt zorgvuldig en met aandacht voor alle betrokkenen doorlopen. Alle advies- en instemmingsplichtige stappen met betrekking tot de integratie van Emté-onderdelen en Emté-medewerkers worden met de OR van Emté afgestemd. Ook het bestuur van de Emté ondernemersvereniging wordt nauw betrokken bij de te nemen stappen’, melden Jumbo en Coop in een persbericht.

Zie ook: ACM zet licht op groen voor overname Emté

Reageer op dit artikel