nieuws

Dirk lanceert app met zelfscan

Formules 7160

Dirk lanceert app met zelfscan
Uitleg over de Dirk-app is op de website van de keten te vinden.

VELSEN-NOORD  – Supermarktketen Dirk van den Broek heeft afgelopen week zijn eigen app gelanceerd die tevens als zelfscanner kan dienen in de winkel.

Met de app zijn onder meer aanbiedingen van de keten in te zien en boodschappenlijstjes te maken. ‘In de Dirk app selecteer je jouw eigen Dirk winkel waarna je direct het vertrouwde assortiment kunt bekijken’, meldt Dirk op zijn website over de app.  ‘Sommige producten welke voorzien zijn van een op=op kenmerk zijn mogelijkerwijs enkel in de fysieke winkel te vinden.’

Spraakfunctie boodschappenlijst

Boodschappenlijstjes zijn in de app aan te maken en op de site van Dirk. Op de site aangemaakte lijstjes worden automatisch uitgewisseld met de app. De app heeft voor het aanmaken van lijstjes ook een spraakfunctie. ‘Via de spraak functie in de app is het maken van je boodschappenlijst heel gemakkelijk. Spreek duidelijk het product in en wij geven je een aantal passende opties’, aldus Dirk.

Zelfscanner

De app kan tevens dienen als zelfscanner in de winkels. Dat kan vanuit een boodschappenlijst maar  ook blanco gebeuren, meldt Dirk. ‘Door te zelfscannen met de app op je telefoon heb je altijd een goed overzicht van het bedrag wat je moet betalen en alle productinformatie. Je rekent snel en gemakkelijk af bij een afrekenpunt waar je vervolgens kunt betalen.’  Zelfscannen werkt nog niet in alle winkels, meldt Dirk. ‘Uiteraard zijn we bezig om dit verder uit te breiden.’

Routing door Dirk

Voor een plezieriger winkelervaring zijn boodschappenlijstjes bijvoorbeeld ook per afdeling te sorteren. Dat maakt het zoeken naar producten volgens Dirk een stuk makkelijker. Voor het maken en bewaren van meerdere boodschappenlijstjes moet een account worden aangemaakt. Dat kan zowel via de website en de app. Verschillende boodschappenlijsten zijn dan, per lijst afzonderlijk,  ook te delen met anderen die de app gebruiken.

Wifi

Klanten die de app als zelfscanner willen gebruiken, moeten verbinding maken via het wifi-netwerk van de winkel, meldt Dirk  ‘Wij hebben in al onze winkels gezorgd voor een stabiele verbinding voor je telefoon. Dit is nodig om jouw zelfscansessie constant actueel te houden en jouw boodschappenlijst van begin tot eind te kunnen scannen. Wij leggen uiteraard geen persoonlijke gegevens vast.’

Dirk kondigde de nieuwe website en app eerder deze maand aan. De app is voor zowel Android als iOs (Apple) in de betreffende app stores te downloaden.

Reageer op dit artikel