nieuws

Eerste landelijke radiospot voor Deen

Formules 2066

Eerste landelijke radiospot voor Deen
Foto: Fotopersbureau Dijkstra

HOORN – Supermarktketen Deen zendt voor het eerst in de geschiedenis van de supermarktketen een radiocommercial uit op de landelijke radio. De keten reageert hiermee op de campagne van actiegroep Wakker Dier waarin Deen bij naam wordt genoemd.

Het spotje wordt deze week uitzonden op Sky Radio en Radio 538, zo meldt Deen in persbericht. ‘Met de commercial reageren wij op ludieke wijze op de campagne van Wakker Dier. In de radiocommercial wijzen wij onze klanten op ons grote assortiment vega vleesvervangers en bieden wij een ‘knalaanbieding’ van maar liefst 25 procent korting op het hele assortiment’, meldt de keten. Volgens het supermarktbedrijf wordt hiermee met een knipoog gereageerd op Wakker Dier. De actiegroep legt volgens Deen de afgelopen twee weken ‘te veel het accent op zaken die wij nog niet hebben kunnen realiseren met betrekking tot de verkoop van vlees zonder keurmerk. Zij verliezen daarmee uit het oog welke stappen inmiddels wel door Deen en de andere supermarkten zijn ondernomen en gerealiseerd.’

Deen heeft grootste assortiment vleesvervangers

Het supermarktbedrijf heeft eerder aangegeven zich niet te herkennen in de kritiek van Wakker Dier en het jammer te vinden dat de situatie zo eenzijdig wordt belicht. ‘Deen verkoopt geen kiloknallers en plaatst dit soort acties ook niet in haar folders. Deen voert al sinds vijf jaar dit beleid. Daarbij is het assortiment varkensvlees en kip verduurzaamd. Het verduurzamen van het rundvlees ligt iets lastiger, maar ook daar wordt hard aan gewerkt’, aldus Deen.  Het bedrijf zegt ook al jaren actief de consumptie van vleesvervangers te promoten. ‘Deen heeft zelfs het grootste assortiment vleesvervangers van alle supermarkten. Wij zien ook dat de vraag naar vegetarische producten stijgt en spelen hierop in. Zo staan er iedere week acties in onze folder met vegetarische vleesvervangers en waren wij een van de sponsors van de‘Nationale week zonder vlees.’

Ook advertentie in de kranten

Deen ondersteunt de campagne ook nog met een advertentie in de rkanten onder de kop ‘Zo Wakker Dier!’ met daarin opnieuw de boodschap dat alle vega vleesvervangers met een korting van 25 procent worden verkocht en de mededeling dat Deen het grootste assortiment vleesvervangers heeft van alle supermarkten.

Zie ook: Deen laakt Wakker Dier om campagne

Reageer op dit artikel