nieuws

AH test Appie app-betalen

Formules 2948

AH test Appie app-betalen

UTRECHT/HAARLEM – Albert Heijn start een test in Utrecht en Haarlem waarbij klanten zonder pinpas toch kunnen afrekenen.

De test is opgezet in nauwe samenwerking met Adyen dat gisteren naar de beurs ging, bevestigt AH desgevraagd. Deelnemers aan de proef kunnen vanaf 20 juni de Appie app niet alleen gebruiken voor hun boodschappenlijstje en het scannen van de boodschappen, ook het afrekenen gaat makkelijk en snel met de Appie app. Zij hoeven niet meer langs een afrekenpunt en kunnen na betaling met de barcode in de app de winkel uit, aldus Albert Heijn.

Persoonlijke Bonuskaart noodzakelijk

Klanten moeten wel een persoonlijke Bonuskaart hebben om aan de test mee te doen bij Albert Heijn Ella Fitzgeraldplein in Utrecht en Soendaplein in Haarlem. De test loopt drie maanden. Hiermee loopt de hele boodschappen trip via de Appie App: het boodschappenlijstje samenstellen en in volgorde van de winkelrouting zetten, de boodschappen scannen met mobiel zelfscan en ze automatisch af laten strepen én – tot slot – digitaal betalen door in de app te kiezen voor betalen met de telefoon.

In de eerste fase Android

In de eerste fase van de proef kan digitaal betaald worden met Android toestellen, laat AH weten.’ De betaling vindt plaats via iDeal of met de creditcard. Na betaling hoeft de klant niet meer langs de betaalpaal en kunnen zij met de barcode in de app door het poortje op het betaalplein de winkel uit. Begin juli wordt de proef uitgebreid naar zes winkels en is de functionaliteit ook beschikbaar voor iOS.’

Digitaal betalen past in de digitale strategie van Albert Heijn. AH werkt ook met persoonlijke boodschappenlijstje, de bezorgservice Rappie en persoonlijke aanbiedingen op de handscanner.

Lees ook: Fotorepo: AH 2025 is spil in de buurt

 

Reageer op dit artikel