nieuws

AH houdt pilot met slim deurslot

Formules 3958

AH houdt pilot met slim deurslot
AH Online Labs test het Smartlock van Nuki.

ZAANDAM  – Albert Heijn gaat een slim deurslot testeten waardoor online bestelde boodschappen kunnen worden bezorgd bij klanten die niet thuis zijn.

AH Online Labs gaat de test uitvoeren met de slimme deursloten van Nuki, meldt de marktleider op zijn website. De kick-off van de proef met de slimme sloten van Nuki, die mede wordt gesponsord door Coca Cola, heeft deze week plaats op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize, meldt Emerce.

AH bezorger mag naar binnen

De testgroep die het deurslot ontvangt kan aangeven wie er, welke bewoners en welke gasten, het huis in mogen. In de test is de AH-bezorger een van de personen die naar binnen mag. De huiseigenaar/bewoner beheert de digitale sleutel via een app. AH over de test: ‘Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden naar bezorging van boodschappen via slimme deursloten. Met de nieuwste technologieën kunnen we via deze slimme sloten toegang verschaffen tot de schuren of huizen van onze klanten, waardoor we de boodschappen letterlijk tot in de koelkast kunnen plaatsen. Natuurlijk alleen met toestemming van de klant. Met deze slimme sloten nemen we een belangrijke bezorgdrempel weg én bieden we onze klanten nog meer service dan dat ze al van ons gewend zijn.’

Bezorgmoment flexibeler

Doordat de bezorger ‘vrij’ toegang heeft, kan de klant voortaan ook bezorgmomenten kiezen waarop hij/zij niet thuis is. Een voordeel voor AH is dat dit de druk op de logistieke keten kan verminderen. Bezorgmomenten worden mogelijk flexibeler.

Landelijke uitrol ongewis

Emerce stelt dat het een vraag is of dit concept ooit landelijk door AH zal worden opgeschaald. AH  Lab doet volgens de techwebsite wel vaker proeven om nieuwe technieken te testen die niet direct worden ingevoerd. Over de omvang en duur van de proef, is niets bekend.

De deursloten van Nuki kunnen ook overweg met Amazons digitale assistent Amazon. Nuki is actief in Nederland, Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Italië en Spanje.

Zie hier een video over de werking van Nuki

 

 

Reageer op dit artikel