nieuws

AH-foundation: twee miljoen euro onder beheer

Formules 4333

AH-foundation: twee miljoen euro onder beheer

ZUID-AFRIKA – Enkele tientallen AH-franchisenemers en een aantal directieleden van Albert Heijn bezoeken momenteel gezamenlijk leveranciers en projecten van de AH Foundation in Zuid-Afrika.

Volgens Albert Heijn is de reis in het kader van het 10-jarig bestaan van de Albert Heijn Foundation. Op de foto planten naar aanleiding hiervan AH-directeur Wouter Kolk en voorzitter Twan van Meel van de AH Franchisevereniging een boom bij het Ontmoetingscentrum van Westfalia, de avocadoleverancier van Albert Heijn in Zuid Afrika. ‘Het Ontmoetingscentrum bij Westfalia was het eerste project van de AH Foundation ruim 10 jaar geleden. In dit centrum zijn o.a. een bibliotheek, een computerfaciliteiten en naschoolse opvang voor de medewerkers van Westfalia gehuisvest’, aldus AH.

Percentage naar Albert Heijn Foundation

Een percentage van iedere uit Afrika ingekochte partij gaat naar de AH Foundation, bestemd voor huisvesting en onderwijskundige en medische projecten voor de lokale gemeenschap van de medewerkers van die leverancier. De leverancier draagt ook bij, maar minder; de verhouding is op dit moment twintig tegen tachtig procent.

Foundation heeft twee miljoen in kas

Albert Heijn: ‘Het merendeel van de dertig Albert Heijn-leveranciers uit Afrika doet mee met de AH Foundation. Het gezamenlijke bedrag dat de stichting daardoor nu beheert bedraagt €2 miljoen per jaar. In 2017 is besloten de AH Foundation uit te breiden naar Zuid-Amerika‘.

Lees ookAH doneert geld aan Afrikaanse boeren

Reageer op dit artikel