nieuws

ACM zet licht op groen voor overname Emté

Formules 2670

ACM zet licht op groen voor overname Emté

AMSTERDAM – De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de overname van de Emté-winkels door Jumbo en Coop goedgekeurd.

Het gaat om 130 filialen, waarvan er 79 worden overgenomen door Jumbo en 51 door Coop. Jumbo moet van de toezichthouder wel winkels in Eindhoven, Reusel en Veghel verkopen. De ACM moet kopers voor deze winkels nog wel goedkeuren.

Medewerkers en voltijdsbanen

Sligro heeft eerder dit jaar de Emté-winkels voor €410 miljoen verkocht aan Jumbo en Coop. Bij de overname zijn circa 6200 medewerkers betrokken, die samen goed zijn voor 2700 voltijdsbanen. Zij gaan allemaal mee naar de nieuwe eigenaren. Op landelijk niveau ziet de ACM geen concurrentieproblemen ontstaan. H’et marktaandeel van Jumbo neemt landelijk gezien slechts beperkt toe en naast Jumbo zijn er meerdere supermarktketens actief die met elkaar concurreren’, meldt de ACM.

In de loop van 2019

Op 5 maart kondigde het consortium van Jumbo en Coop aan dat overeenstemming was bereikt met Sligro over de voorgenomen aankoop van Emté. Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid.

Zie ookVerdeling Emté-supermarkten bekend

Reageer op dit artikel