nieuws

Spar breidt dc in Waalwijk uit

Formules 3031

Spar breidt dc in Waalwijk uit

WAALWIJK – Spar breidt in de tweede helft van het jaar zijn distributiecentrum in Waalwijk uit.

De supermarktketen huurt met ingang van 1 oktober een volledig geautomatiseerd magazijn naast het huidige distributiecentrum. De uitbreiding is volgens Spar nodig door de komst van ruim honderd Spar Express vestigingen in 2018 en de uitbreiding van de city-winkels die de formule de komende jaren voor ogen heeft.

Langzaam lopende kw-artikelen

Het magazijn, nu nog in gebruik door Xenos, komt in de tweede helft van 2018 vrij. Dit zal door Spar worden gebruikt voor de opslag en het verzamelen van 4.500 langzaam lopende kw-artikelen. Door het verplaatsen van deze artikelen ontstaat er ruimte in het huidige dc, waardoor de koelcel wordt vergroot met 1.500 vierkante meter.

Uitbreiding vierkante meters

Het aantal vierkante meter opslag wordt hiermee uitgebreid  van 22.500 naar 37.400 vierkante meter. ‘Met de opening van de hub in Heerenveen eerder deze maand en deze uitbreiding in Waalwijk heeft Spar haar logistiek en distributie voor de toekomst geborgd’, meldt de formule in een persbericht.

Zie ookSpar opent hub in Heerenveen

Reageer op dit artikel