nieuws

Online ophef over iftar in AH-winkels

Formules 11137

Online ophef over iftar in AH-winkels

ZAANDAM – Verschillende Albert Heijn-winkels organiseren dit jaar voor het eerst een iftar op de winkelvloer. Het initiatief wordt niet door iedereen met gejuich ontvangen.

Iftar is de maaltijd die moslims gedurende de vastenmaand ramadan direct na zonsondergang nuttigen. Dit culinaire fenomeen heeft nu ook de winkelvloer van Albert Heijn-winkels bereikt. Volgens AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh organiseren enkele tientallen winkels dit jaar voor het eerst een iftar. ‘Nieuw dit jaar is dat een aantal winkels voor en door buurtgenoten en medewerkers een iftar organiseert. Tijdens de iftar kunnen buurtgenoten, of zij nu mee doen aan de Ramadan of niet, bij elkaar komen om samen te eten’, aldus Aspeslagh.

Breken van het vasten

Onder meer de AH XL aan de Roelantdreef in Utrecht doet mee. Op de Facebookpagina van de winkel wordt duidelijk dat twee teamleidsters op 7 juni een iftar organiseren. Mensen die willen deelnemen kunnen zich tot en met 27 mei inschrijven bij de servicebalie in de winkel. Onder de noemer ‘samen breken van het vasten’ worden deelnemers van 21.30 uur tot en met 23.00 uur uitgenodigd voor de maaltijd.

Reacties op Twitter

Niet iedereen is enthousiast over het initiatief. ‘Bij de @albertheijn gooien ze alle Nederlandse feestdagen weg. Maar zo’n iftar, daar zit commercie in!’, luidt één van de (cynische) reacties op Twitter. Pegida Nederland, de Nederlandse tak van de beweging die naar eigen zeggen demonstreert tegen de islam, roept via Twitter zijn aanhangers zelfs op 7 juni massaal hun stem te laten horen bij de winkel in Utrecht. Albert Heijn zegt met het initiatief vooral aan te willen tonen dat de formule er is voor iedereen. ‘We hebben inderdaad reacties op social media gezien. Of het nu Pasen is, Sinterklaas of Kerst, we koesteren alle dagen waarop we feestelijk bij elkaar kunnen zijn. Ondanks ons motto – iedereen is welkom bij Albert Heijn – kunnen we het helaas niet voor iedereen goed doen, blijkt soms’, zegt Aspeslagh.

Assortiment tijdens ramadan

Albert Heijn biedt dit jaar gedurende de ramadan ook een speciaal assortiment aan dat is gericht op de vastenmaand. Aspeslagh: ‘In ruim 200 winkels in Nederland bieden we assortiment aan dat veel gebruikt wordt tijdens de Ramadan, zoals dadels, couscous en gedroogde abrikozen. Dat doen we al een aantal jaren.’

Zie ookSuper profiteert onvoldoende van Suikerfeest

Reageer op dit artikel