nieuws

Jumbo Euroborg wordt Foodmarkt

Formules 12143

Jumbo Euroborg wordt Foodmarkt

GRONINGEN – Jumbo Euroborg in Groningen wordt omgebouwd naar een Foodmarkt. Het wordt daarmee de eerste Foodmarkt die zal worden aangestuurd door Jumbo-ondernemers.

De winkel bij het stadion van FC Groningen werd in 2006 geopend door het ondernemersduo Anrico Maat en Paul Papo. Anrico Maat bevestigt vandaag, op de openingsdag van de Jumbo Foodmarkt in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn, tegen Distrifood dat de Groningse supermarkt wordt omgebouwd naar een Foodmarkt. ‘Jumbo Euroborg is toe aan een opknapbeurt en tegelijkertijd zien we een mooie doorontwikkeling van de Foodmarkt’, aldus Maat.

Eerste Jumbo-ondernemers

Volgens Maat zal de Foodmarkt in Groningen dan ook worden ingericht zoals die nu is te zien in Utrecht. Wanneer Jumbo Euroborg wordt heropend is op dit moment niet bekend. Het zal waarschijnlijk dit jaar nog gaan gebeuren. Maat en Papo zijn straks de eerste Jumbo-ondernemers die een Jumbo Foodmarkt aansturen. Jumbo-cfo Ton van Veen sluit niet uit dat op den duur meer ondernemers dit zullen gaan doen. ‘We zien dat het concept de aandacht heeft van Jumbo-ondernemers, maar ook van vrije ondernemers die naar Jumbo willen overstappen.’

Foodmarkten in Leidschendam en Tilburg

Maat en Papo zijn momenteel niet de enige ondernemers die concrete plannen hebben voor een Foodmarkt. Eerder werd bekend dat Edward Koornneef een Foodmarkt in Naaldwijk wil openen. De opening van die winkel staat voor 2020 op het programma. De woensdag geopende Foodmarkt in Leidsche Rijn is de vierde Foodmarkt van Jumbo. Jumbo heeft daarnaast Foodmarkten in Breda, Amsterdam en Veghel. Dit jaar worden er waarschijnlijk ook winkels met het Foodmarkt-concept geopend in Leidschendam en Tilburg.

Zie ook: Jumbo Foodmarkt Leidsche Rijn: de eerste foto’s

Reageer op dit artikel