nieuws

Albert Heijn zet nieuwe e-trucks in

Formules 3293

Albert Heijn zet nieuwe e-trucks in

AMSTERDAM – Albert Heijn gaat in Amsterdam en omgeving rijden met vier nieuwe volledig elektrische distributietrucks.

De voertuigen worden gebruikt voor de overslaglocatie in Amsterdam en zullen van daaruit Amsterdam en de regio bedienen. Dat werd dinsdag duidelijk bij een presentatie van Mercedes-Benz Trucks Nederland in Halfweg. De zogeheten FUSO eCanter is volgens Mercedes de eerste lichte vrachtwagen die geen CO2, NOx, CH, CO, SO2 en fijnstof uitstoot en geluidsoverlast veroorzaakt.

Volledig emissievrij in 2025

‘We zijn erg blij met de komst van de vier FUSO eCanters. Het is een goede manier om ervaring op te doen’, zegt Coen Schlüter, director Delivery & PickUpPoint bij Albert Heijn. De inzet van de trucks moet bijdragen aan de ambitie van de marktleider om in 2025 volledig emissievrij de binnensteden te beleveren.

Bidfood en PostNL

Naast Albert Heijn gaan ook horeca groothandel Bidfood, logistiek dienstverlener Cornelissen Groep, PostNL en technische groothandel Technische Unie gebruik maken van de trucks.

Reageer op dit artikel