nieuws

Albert Heijn participeert in Bier Butler app

Formules 2918

Albert Heijn participeert in Bier Butler app

DEN HAAG – Het platform Dat Smaakt naar Bier lanceert de Bier Butler app: een nieuwe app die meteen een bier adviseert bij het gerecht dat wordt ingetikt. Een samenwerking waar Albert Heijn, Mitra en brouwers bij betrokken zijn.

Alle gerechten in de app zijn door gecertificeerde biersommeliers gecombineerd met een beste bierkeuze en de lijst wordt telkens verder uitgebreid met bieren en gerechten.

Bij Albert Heijn of Mitra

De Bier Butler app is tot stand gekomen in samenwerking met Albert Heijn. De marktleider brengt de app via de website onder de aandacht. ‘Bier, en vooral de grote variëteit aan biersoorten, is tegenwoordig echt een trend. De koppeling met eten is nog een redelijk onbekend terrein voor de consument. Wij denken dat de Bier Butler app mooie handvatten kan bieden om een lekker en passend glas bier te kiezen bij een gerecht’, aldus Stephanie Heijning, Category Manager Bier van Albert Heijn. Wanneer de gebruiker een bepaald bier geadviseerd krijgt, is te zien dat deze of bij Albert Heijn of Mitra te koop is. ‘In de toekomst komen er nog andere partijen bij, we gaan de app verder doorontwikkelen’, laat Floor van Aerde namens de Nederlandse brouwerijen aan Distrifood weten.

Keuze aan biersoorten is groot

Het huidige bieraanbod zorgt dat het keuze-aanbod voor gasten enorm is, aldus Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers: ‘Er zijn tegenwoordig meer dan 500 brouwerijen in Nederland. De keuze aan verschillende biersoorten is daardoor ontzettend groot. De consument ziet soms door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij vorig jaar met de brouwers het overkoepelende platform ‘Dat Smaakt naar Bier’ opgezet. Wij zijn toen, samen met andere partijen uit de biersector, gestart met het opstellen van een nieuwe indeling van zes biercategorieën (Soepel & Subtiel, Fris & Fruitig, Amber & Elegant, Blond & Krachtig, Donker & Rijk, Intens & Uitdagend). Met Bier Butler gaan we weer een stapje verder en krijgt de consument ook echt een advies aangereikt bij een gerecht. We hopen consumenten hiermee te helpen om het gevarieerde bierschap verder te ontdekken.’

Downloaden Bier Butler App

Dat Smaakt Naar Bier is een overkoepelend platform van alle brouwers van Nederland. Het initiatief heeft als doel om de consument te informeren over het grote huidige aanbod aan bieren en hen te inspireren om eens te kiezen voor een mooi bier dat past bij hun smaak. De app is te downloaden via Datsmaaktnaarbier.nl/bierbutler.

Zie ook: Digitale sommelier levert AH Nijkerk plus op

Reageer op dit artikel